Tatarozzák a Mikes Kelemen Líceumot

2018. augusztus 9., csütörtök, Közélet
Átfogó felújítás zajlik a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, az intézmény régi épületrésze kívül és belül is megújul – ismertette közleményében a városháza. Támogatás hiányában a tavaly ősszel indított korszerűsítés bő fél évet szünetelt, az önkormányzat májusban tudta ismét kiadni a munkakezdési parancsot.
  • Dolgoznak a tetőn. Fotó: Szekeres Attila
    Dolgoznak a tetőn. Fotó: Szekeres Attila
A körülállványozott régi épületrészben több helyszínen is dolgoznak a munkások, javítják a tetőszerkezetet és újra is cserepezik azt. Az első emeleti osztályokban a fűtés- és villanyhálózat mellett a padlót is kicserélik, de megújulnak a mosdók és folyosók is. Korszerűsítik továbbá a tanári szobát, valamint az intézmény dísztermét, ezekben a helyiségekben is felújítják a fűtés- és villanyhálózatot, a padló is megújul. A munkálatok a nyílászárók cseréjét is magukban foglalják, ugyanakkor rendezik az épület belső udvarát is.
A kivitelezés – a vonatkozó szerződés értelmében – várhatóan jövő év májusában zárul majd, a munkálatokat a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatja. A rendelkezésre álló 4,7 millió lejes anyagi keretből 4,1 millió lej állami támogatás, a különbség az önkormányzat önrészét képezi.
A Mikes után – ugyancsak az említett program révén – jövő évben tervezik a Székely Mikó Kollégium főépülete és bentlakása tatarozása mellett az egykori Jókai Nyomda épületének felújítását, valamint a Mihai Viteazul Főgimnázium két épületrésze, illetve a könyvtárát befogadó ingatlan javítását is.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-09: Közélet - :

Két hónapig dolgoznak a Kászonokban

A napos időnek köszönhetően felgyorsult a munkálatok üteme a 11B jelzésű, a Csíkkozmás és Kézdivásárhely között kapcsolatot teremtő úton – számolt be a brassói regionális út- és hídügyi társaság Facebook-oldalán.
2018-08-09: Közélet - Váry O. Péter:

Új óvoda épül

Mármint nem teljesen új, hanem egy régi helyett kell újat építeni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Regionális Operatív Programnál szándékszik pályázatot benyújtani az Orbán Balázs utcai óvoda felújítására, az időközben elkészült műszaki tanulmány azonban azt mutatta ki, ajánlatosabb a régi épületet lebontani és újat építeni helyébe.