Új óvoda épül

2018. augusztus 9., csütörtök, Közélet

Mármint nem teljesen új, hanem egy régi helyett kell újat építeni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Regionális Operatív Programnál szándékszik pályázatot benyújtani az Orbán Balázs utcai óvoda felújítására, az időközben elkészült műszaki tanulmány azonban azt mutatta ki, ajánlatosabb a régi épületet lebontani és újat építeni helyébe.

  • A lebontásra ítélt épület. A szerző felvétele
    A lebontásra ítélt épület. A szerző felvétele

A város képviselői testülete tegnapi ülésén jóváhagyta a tervezés elindítását, ezzel párhuzamosan a szaktárcához fordulnak jóváhagyásért, hogy az ingatlant kivehessék a város közvagyonából – ez utóbbi lépés a meglévő épület lebontásához szükséges. Mint Sztakics Éva alpolgármester ismertette, hosszú folyamat kezdődött ezzel, az egészen bizonyos, hogy az idei tanévet még a régi épületben kezdik a kisgyerekek, és nagyon valószínű, hogy abban is fejezik be. Egyúttal biztosította a képviselői testületet: nem fordulhat elő, hogy lebontják a régi óvodát, és nem épül új a helyébe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2018-08-09: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tatarozzák a Mikes Kelemen Líceumot

Átfogó felújítás zajlik a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, az intézmény régi épületrésze kívül és belül is megújul – ismertette közleményében a városháza. Támogatás hiányában a tavaly ősszel indított korszerűsítés bő fél évet szünetelt, az önkormányzat májusban tudta ismét kiadni a munkakezdési parancsot.
2018-08-09: Közélet - Hecser László:

Összművészeti alkotótábor Olaszteleken

Felsőcsernáton, Torja, Bálványos és Kurtapatak után Olaszteleken ütött tanyát a CsomóPont és a KreaKids Studió által negyedik alkalommal megszervezett Noise alkotótábor. Erőss Sándor, Gál Zoltán és Kovács Hunor László szervező úgy nyilatkozott, azért választották Olaszteleket, mert Háromszék e szegletében még nem szerveztek tábort, illetve mert úgy vélik, a gyönyörűen felújított Daniel-kastély és a vendégszerető falu inspirálóan hat a művészetek iránt érdeklődő fiatalokra.