Műemlékeink a Miniszterelnökségen

2018. augusztus 10., péntek, Magazin
A határon túli magyar műemlékek megóvására a magyar kormány által 2015-ben indított Rómer Flóris Terv eddigi eredményeit bemutató tárlat nyílt kedden Budapesten a Miniszterelnökség Táncsics utcai aulájában.
  • Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
    Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A Teleki László Alapítvány által szervezett Ideje az építésnek – Megújuló műemlékek a Kárpát-medencében című kiállítás anyagában a műemlékeket bemutató művészi igényű fotók, hang- és filmfelvételek, ismeretterjesztő leírások és műtárgymásolatok is találhatók. Több háromszéki érdekeltségű műemléket is bemutatnak, mint például a kálnoki unitárius harangláb felújításáról készült felvételeket vagy a sepsikilyéni unitárius templom falképeit. A falképfeltárási és falkép-restaurálási munkafalon a gidófalvi református templom falképeinek feltárását és restaurálását dokumentáló fotók és az előkerült falképek szerepelnek.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Sport - :

Lengyel győzelem súlylökésben (Atlétika)

A sérült Márton Anita távollétében a lengyel Paulina Guba nyerte szerdán a női súlylökést a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.
2018-08-10: Magazin - :

Félmillió látogatóra számítanak (Sziget fesztivál)

A programjaival hivatalosan szerdán indult egyhetes Sziget Fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak.