Sziget fesztiválFélmillió látogatóra számítanak

2018. augusztus 10., péntek, Magazin
A programjaival hivatalosan szerdán indult egyhetes Sziget Fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak.
  • Zajlik a fesztivál. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
    Zajlik a fesztivál. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, de hosszú évek után először a magyarok után nem a hollandok lesznek a legtöbben, 15 ezren, hanem az angolok, mintegy 20 ezren. Összesen hatszáz program közül lehet választani. A 120 ezer külföldivel a Sziget Magyarország legjelentősebb turisztikai eseménye.
Az immár 26. Sziget augusztus 8-tól 15-ig tart. A húzónevek között van Lana Del Rey, Kendrick Lamar, a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher és Shawn Mendes. Több mint száz országból érkeznek vendégek. A Nagyszínpad előtt mintegy 60 ezren tudnak egyszerre szórakozni, csaknem 15 ezren férnek el a MasterCard Színpad by A38 sátorban, tizenegyezren a Bacardi Arénában.
A Szigetre életre hívták a Love Revolution kampányt, amely a programkínálatra is hatással van. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik az erőszak- és félelemnélküliség, az élhető Föld, az alapvető emberi jogok érvényesülése, illetve az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése. A Sziget negyedszázada kiáll ezen értékek mellett, a mostani kampánnyal szeretnék ezt megmutatni, összefoglalni.
A Love Revolution egyik hangsúlyos pontja a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés ügye, ezért idén bevezetik a re:pohár-rendszert, amellyel az eldobható poharak kivesznek a fesztiválról, 1,5 millió pohárszeméttel lesz kevesebb.
A zenei kínálatban az A38 színpadon lesz hallható például a WhoMadeWho, az Unknown Mortal Orchestra, a Cigarettes After Sex, Seasick Steve, Alle Farben és az Everything Everything. A Világzenei színpadon a Les Négresses Vertes, a Transglobal Underground, Natacha Atlas, a Värttinä, a Plaza Francia Orchestra is ott lesz, valamint a hazai fellépők, köztük az idén 25 éves Anima Sound System.
A nem zenei programok közül a 76 hektáron elterülő Szigeten idén is az egyik legfőbb attrakciónak ígérkezik a Cirque du Sziget helyszín, ahol közös projektet mutatnak be a Fővárosi Nagycirkusszal és a Baross Imre Artistaképzővel, mégpedig a világhírű artistaművész, Samuel Tétreault rendezésében.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Magazin - :

Műemlékeink a Miniszterelnökségen

A határon túli magyar műemlékek megóvására a magyar kormány által 2015-ben indított Rómer Flóris Terv eddigi eredményeit bemutató tárlat nyílt kedden Budapesten a Miniszterelnökség Táncsics utcai aulájában.
2018-08-10: Magazin - :

A British Museum vezet (A leglátogatottabb angliai nevezetességek)

Megőrizte vezető helyét a British Museum a leglátogatottabb ingyenes angliai nevezetességek listáján, az intézményt, amely tizedik éve áll az összesítés élén, csaknem hatmillióan keresték fel 2017-ben a frissen ismertetett adatok szerint.