A leglátogatottabb angliai nevezetességekA British Museum vezet

2018. augusztus 10., péntek, Magazin
Megőrizte vezető helyét a British Museum a leglátogatottabb ingyenes angliai nevezetességek listáján, az intézményt, amely tizedik éve áll az összesítés élén, csaknem hatmillióan keresték fel 2017-ben a frissen ismertetett adatok szerint.
  • Fotó: British Museum
    Fotó: British Museum
A hivatalos brit turistaügynökség, a Visit England által közölt listán a második helyet a londoni Tate Modern múzeum szerezte meg valamivel több mint 5,5 millió látogatóval. Az ingyenesen látogatható nevezetességek között a harmadik a londoni Nemzeti Galéria, a negyedik a brightoni kikötő, az ötödik a londoni Természettudományi Múzeum lett.
Anglia leglátogatottabb fizetős nevezetessége a Tower volt 2017-ben. A középkori londoni épületegyüttest 2,8 millióan keresték fel, és ezzel kilencedik éve vezeti a legnépszerűbb fizetős látványosságok listáját. A világörökségi helyszínt a chesteri állatkert követi a második helyen 1,9 millió vendéggel. Az első ötbe az Észak-Yorkshire grófságbeli flamingópark, a hajókázás a Windermere-tavon és Stonehenge került be.
Tavaly jelentősen bővült a történelmi emlékhelyek látogatottsága. A malmok, emlékművek, hajók, temetkezési helyszínek látogatóinak száma nyolc százalékkal emelkedett 2016-hoz képest. A farmoké öt, a történelmi épületeké és imahelyeké 4 százalékkal nőtt.
Az ingyenes és a fizetős látványosságokat egészében véve két százalékkal többen keresték fel 2017-ben, mint egy évvel korábban, a vendégek hét százalékkal többet költöttek 2016-hoz képest.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Magazin - :

Félmillió látogatóra számítanak (Sziget fesztivál)

A programjaival hivatalosan szerdán indult egyhetes Sziget Fesztivál idén a Love Revolution kampányt tűzte zászlajára, a szervezők látogatócsúcsra, több mint félmillió emberre számítanak.
2018-08-10: Nyílttér - :

A gombák dicsérete (Visszajelzés)

Mindig figyelemmel és jobbára egyetértéssel olvastam dr. Gáll Anna írásait. Most azonban meglepett – és nem kellemesen – legutóbbi, a gombamérgezésekről szóló írása, amelyben ilyen, szerintem nem helyénvaló javaslatokat fogalmaz meg: „Szomorú, de itt látjuk, hogy milyen felelőtlen nagyon sok szülő, aki gombát ad enni kisgyermekének.” Tovább: „Ismételten felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy ne adjanak gombát a kisgyermekeknek.” Majd: „Ne mérgezzük gyermekeinket.”