Önkénteseket várnak a nemzetközi zarándoknapra

2018. augusztus 10., péntek, Nyílttér
Idén ötödik alkalommal rendezik meg az 1úton nemzetközi zarándoknapot augusztus 25-én a Mária út teljes szakaszán. A zarándoklat, amely Mariazelltől Csíksomlyóig halad kisebb szakaszokra lebontva, ökumenikus jellegű. Fővédnökei Novák Katalin, a budapesti kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Erdő Péter bíboros, prímás. A zarándoknap lelki pillérét minden évben egy imádság adja. Idén Székely János szombathelyi megyéspüspök írta gondolatait az édesanyákról a zarándokkönyvbe, ugyanis értük van a zarándoklat. Mottója: „Hálát adunk az édesanyák szeretetéért.”
Olyan hölgyekért lesz az ima, akik édesanyák szeretnének lenni, de még nem adatott meg nekik, és a nagycsaládos anyákért. Ám nagyi korosztályú idősebb hölgyekért is szól a Kárpát-medencei, a magyarságot minden országban megszólító, egyetemes értékeket hordozó, Istenhez fohászkodó zarándoklat augusztus 25-én. Háromszéken többéves hagyománya van a zarándoklat megszervezésének, amelyet Péterfi Attila csíkszeredai zarándoklatszervező honosított meg.
Háromszéken a következő útvonalakon lehet zarándokolni: Mikóújfalu, Máltai tábor–Málnásfürdő–Sepsiszentgyörgy: 26 km, 8.15 óra; Maksa–Angyalos–Sepsiszentgyörgy: 18 km, 6 óra – szentmise 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban; Maksa–Futásfalva: 28,2 km, 9.30 óra – szentmise 12 órakor a futásfalvi templomban; Esztelnek–Perkő: 9 km, 3 óra (szakaszfelelős: T. Pál Ferenc, feripap74@citromail.hu, 0745 515 019) – szentmise 12 órakor a perkői templomban; Kézdivásárhely–Futásfalva: 12 km, 4 óra – szentmise 12 órakor a futásfalvi templomban; Torja–Futásfalva: 5 km, 1.30 óra (szakaszfelelősök: Fűzi István, intvanfuzi@yahoo.com, 0752 308 061; Bíró Erzsébet, 0769 693 841) – szentmise 12 órakor a futásfalvi templomban; Kézdivásárhely–Perkő: 7 km, 2.30 óra – szentmise 12 órakor a perkői templomban, indulás 11 órakor a kézdiszentléleki templomtól.
A szervezők az M28-as útra várnak önkénteseket Mária-utas jelzéseket festeni. Jelentkezni hétfőtől Vajna Csillánál a 0720 998 149-es telefonon vagy a Zarándokok Facebook-csoportban.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Nyílttér - :

A gombák dicsérete (Visszajelzés)

Mindig figyelemmel és jobbára egyetértéssel olvastam dr. Gáll Anna írásait. Most azonban meglepett – és nem kellemesen – legutóbbi, a gombamérgezésekről szóló írása, amelyben ilyen, szerintem nem helyénvaló javaslatokat fogalmaz meg: „Szomorú, de itt látjuk, hogy milyen felelőtlen nagyon sok szülő, aki gombát ad enni kisgyermekének.” Tovább: „Ismételten felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy ne adjanak gombát a kisgyermekeknek.” Majd: „Ne mérgezzük gyermekeinket.”
2018-08-10: Nyílttér - Ferenczy L. Tibor:

Ahol jó magyarnak lenni

Olvasom az augusztus 3-ai Háromszékben, hogy sepsiszentgyörgyi nyugdíjasok egy csoportja Szlovéniában is járt. Lendva valóban nagyon érdekes hely, valamikor erre vezetett a rómaiak Borostyánkő útja.