Nyugdíjtörvény hibákkal

2018. augusztus 10., péntek, Belföld
Diszkriminatív az új nyugdíjtörvény tervezete – állítja Bogdan Hossu. Az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség elnöke szerint a nők, akik kevesebb évet fizetnek járulékot, mint a férfiak, kisebb nyugdíjat fognak kapni: számítása szerint a nőknek általában 15 százalékkal, de a többgyerekes anyáknak legalább 30 százalékkal lesz alacsonyabb nyugdíjuk, mint a férfiaknak.
  • Fotó: Revista22
    Fotó: Revista22
Hibának találja azt is, hogy a nyugdíjpont értékét teljesen leválasztják a gazdaságról és a bérekről: míg jelenleg a nyugdíjpont az átlagfizetéssel és az inflációval együtt nő, a javasolt módosítások szerint csak az inflációval fog nőni. Hossu nehezményezte azt is, hogy az aktív lakosságot képviselő nagy szakszervezeti szövetségek képviselőit egyáltalán nem vonták be a nyugdíjtörvény módosításának kidolgozásába. Mindez a feketemunkát ösztönzi, mert az alkalmazottak nem fogják tudni, hogy milyen nyugdíjuk lesz a jövőben – szögezte le Bogdan Hossu.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Belföld - :

Tizenöt medvével kevesebb Tusnádfürdőn

Négy tusnádfürdői anyamedve és kilenc bocs áttelepítéséhez, valamint két hím medve kilövéséhez járult hozzá a környezetvédelmi minisztérium – pontosította a tárca az MTI kérdésére.
2018-08-10: Belföld - :

Nőtt a hiány

Az első fél évben 483,3 millió euróval, 6,305 milliárd euróra nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya az egy évvel korábbihoz képest – közölte az Országos Statisztikai Intézet.