Nőtt a hiány

2018. augusztus 10., péntek, Belföld
Az első fél évben 483,3 millió euróval, 6,305 milliárd euróra nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya az egy évvel korábbihoz képest – közölte az Országos Statisztikai Intézet.
Az első fél évben Románia 33,976 milliárd euró értékben exportált, ami 10 százalékos növekedésnek felel meg, ugyanakkor 9,7 százalékkal többet, 40,281 milliárd euró értékben importált. Hosszú idő után először fordult elő, hogy az éves összevetés szerint a behozatal valamivel lassabban nőtt, mint a kivitel, amire egyes elemzők szerint magyarázatként szolgálhat, hogy a kiskereskedelmi forgalom jelentősen lassult, az első hat hónapban 6,5 százalékkal nőtt, miután tavaly még 10, tavalyelőtt 13 százalékkal emelkedett. A megnövekedett belföldi fogyasztás főként az importot serkentette.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Belföld - :

Nyugdíjtörvény hibákkal

Diszkriminatív az új nyugdíjtörvény tervezete – állítja Bogdan Hossu. Az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség elnöke szerint a nők, akik kevesebb évet fizetnek járulékot, mint a férfiak, kisebb nyugdíjat fognak kapni: számítása szerint a nőknek általában 15 százalékkal, de a többgyerekes anyáknak legalább 30 százalékkal lesz alacsonyabb nyugdíjuk, mint a férfiaknak.
2018-08-10: Belföld - :

Ölt a nílusi vírus

Megerősítette a fertőző betegeket kezelő galaci kórház igazgatója, hogy a nyugat-nílusi vírus okozta egyik páciensük halálát.