Kiwanis klubFontos az utánpótlás nevelése

2018. augusztus 10., péntek, Közélet
Az önkéntesség és a segítőkészség elve alapján működő sepsiszentgyörgyi Kiwanis Klub a házigazdája a vasárnapig tartó, negyedik alkalommal szervezett országos TiKiRo tábornak, amelynek résztvevői a különböző megyékben működő ifjúsági Kiwanis Klubok legeredményesebb önkéntesei. A Benedek-mezei táborban a csapatmunkáé a főszerep, de a kreatív játékok, vetélkedők révén az egyéniségfejlesztésre is lehetőség nyílik.
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
Tribel István, az ifjúsági Kiwanis Klubok (TiKiRo) országos irányítója lapunknak elmondta, a 14 és 18 év közöttiek csoportjai és a 24–40 évesek Young Professionals klubjai a felnőtt Kiwanis Klubok segítői, ezek az alakulatok képezik az utánpótlás-nemzedékeket a szervezetben. A sepsiszentgyörgyi ifjúsági klub TiKiRo SIC néven működik 2015 óta, idéntől a nemzetközi szervezetben is jegyzik, tizenöt tagja aktívan vesz részt a felnőttklub tevékenységein. Segítettek a Kiwanis jótékonysági bál kitűzőinek, ajándékainak elkészítésében, a karácsonyi és gyermeknapi ajándékosztásban és a tombolánál, az iskolákban tartott találkozók révén pedig népszerűsítik az önkéntes segítőmunkát.
A Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a Mihai Viteazul Főgimnázium tanulóinak legjavából álló csoport tagjai, miként a többi megyében működők is, átlagban több mint száz órát önkénteskednek évente, ennek alapján választják ki, hogy kik érdemlik meg a jutalomtábort, amely idén jócskán foghíjas, mert éppen a házigazda klub hiányzik, a kiválasztottak ebben az időszakban családjaikkal nyaralnak.
Országosan harminchat Kiwanis Klub működik, a két kisebb korosztály csoportjait ők irányítják. A sepsiszentgyörgyi szervezet 2002-ben jött létre, azóta 2100 háromszéki középiskolásnak nyújtottak támogatást, és hat éve indították az érdemösztöndíj-programot, amellyel évente öt sepsiszentgyörgyi középiskola egy-egy kiváló eredményű diákját jutalmazzák ötszáz lejjel.
Tribel István lapunknak elmondta, a Kiwanis-szellemiség nemcsak a klub tagjait érinti meg, hanem azok is visszajeleznek, akik az évek során támogatásban részesültek.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 190
szavazógép
2018-08-10: Közélet - Iochom István:

Nagy-Kopeczky Kálmán Mesetábor Csernátonban

A Cimborák Bábszínház Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében keddtől vasárnapig a felsőcsernátoni Hanna Panzióban zajlik a harmadik Nagy-Kopeczky Kálmán Mesetábor. A résztvevőket május folyamán pályázat útján válogatták ki, háromfős csapatok jelentkezhettek, a gyerekeknek mesét kellett írniuk és illusztrálniuk.
2018-08-10: Világfigyelő - :

Putyin a fegyverzetkorlátozási egyezmények kiterjesztéséért

Vlagyimir Putyin orosz elnök a helsinki csúcstalálkozón a fegyverzetkorlátozási egyezmények kiterjesztését szorgalmazta Donald Trump amerikai elnöknél – állítja a Politico című lap orosz dokumentumokra hivatkozva.