Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az RMDSZ válaszol Kulcsár-Terza JózsefnekDolgozzon, ne csak politizáljon

2018. augusztus 11., szombat, Közélet

Konkrét megbízatással ruházta fel Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója Kulcsár-Terza Józsefet, miután az RMDSZ színeiben megválasztott MPP-s parlamenti képviselő – a megyei tanács RMDSZ-frakciója szerint oktalanul – bírálta a háromszéki vezető testületet: azzal bízták meg, Bukarestben intézkedjék medveügyben.

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete által tegnap kiadott közlemény feleleveníti az ügy előzményét: eszerint Kulcsár-Terza József augusztus 7-én felszólította a megye vezetőségét, hogy „hangzatos nyilatkozatok, magyarázkodások és a felelősség áthárítása helyett tegyenek konkrét lépéseket a lakosságot fenyegető veszélyek azonosítása, valamint az emberélet és magántulajdon védelme érdekében”.

Azt írják, felszólításával címzettet tévesztett a parlamenti képviselő, hiszen tízévnyi megyei tanácsosi múltjával és a Közrendészeti Hatóság volt tagjaként illett volna tudnia, hogy a medvék által okozott problémák megoldása nem tartozik a megyei önkormányzat hatáskörébe: a kérdés rendezése a parlament által elfogadott törvényi szabályozás szintjén történik. Ennek ellenére – teszik hozzá – a megyei tanács és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete az elmúlt két évben az érintett gazdákkal, önkormányzati vezetőkkel, vadgazdálkodási szakemberekkel együtt rengeteget dolgozott annak érdekében, hogy a helyzet ne romoljon tovább, példaként említik, hogy a problémás egyedek kilövésére most már esetenként engedélyt ad a szakminisztérium.

Az RMDSZ frakciója tegnap tárgyalt a képviselő felszólításáról, és – áll a közleményben – arra kérték fel Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét, hogy az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnökeként adjon írásos megbízást Kulcsár-Terza Józsefnek, hogy „hangzatos felszólítások és a felelősség áthárítása helyett járjon közben a szakminisztériumokban a probléma megoldása érdekében.

Amennyiben a jelenleg érvényes jogszabályok nem alkalmasak arra, hogy elsősorban az emberéletet és a magántulajdont védjék, szakértők bevonásával, összehangolt cselekvéssel haladéktalanul kezdeményezze a vonatkozó törvények módosítását a bukaresti parlamentben”.

Ennek kapcsán Tamás Sándort is idézi a közlemény: „kifejezetten örülök, hogy végre megtaláltuk azt az illetékes személyt, aki a továbbiakban konkrétan foglalkozik ezzel a kérdéssel, és a vadak által okozott károk megtérítését lehetővé tevő jogszabályok (törvény, kormányhatározat, miniszteri rendelet) dzsungelében rendet vág. Ettől kezdve minden kárt szenvedett gazdát hozzá fogunk irányítani abban a reményben, hogy a kártérítési aktacsomók összeállításában is segíteni fog, és jogászként közbenjár érdekükben a szakminisztériumnál azért, hogy teljes mértékben és időben kifizessék a gazdákat megillető össze­geket. Erről természetesen az érintett gazdákat is fogjuk tájékoztatni. Háromszéki képviselőként, az emberjogi bizottság tagjaként nagy felelősség hárul rá. Meggyőződésünk, hogy megfelelő komolysággal és eredményesen fogja ezt a megbízatást teljesíteni.”

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2018-08-11: Közélet - Váry O. Péter:

Budapestre költözik a Székely Nemzeti Múzeum

Mikor bizonyossá vált, hogy van finanszírozás a Székely Nemzeti Múzeum felújítására, az intézmény vezetősége azon kezdett gondolkodni: jó volna, ha a múzeum anyaga nem raktárakba kerülne az építkezés idejére, hanem egy-egy reprezentatív gyűjteményt megmutatnának a nagyvilágnak. Így kezdtek egyeztetni arról, hogy idén nyáron elsőként a budapesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia kiállítótermeiben mutassák be a képzőművészeti gyűjtemény egy részét. Az épület felújításának elkezdése bizonytalan, de a Pantheon című kiállítás augusztus 22-én megnyílik.
2018-08-11: Közélet - Iochom István:

Új székhelyen a kertészet (Kézdivásárhely)

Költözni készül a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal kertészete. Jelenleg a Molnár Józsiás parkban, a névadó mauzóleuma mögött dolgoznak, onnan látják el a köztereket és parkokat virágokkal.