Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A csíkszeredai börtönbe vitték Bekééket

2018. augusztus 17., péntek, Közélet

Hétfőn délben a feketehalmi börtönből a csíkszeredaiba szállították át Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt – tudtuk meg tegnap Szőcs Csongortól, Zoltán öccsétől, aki a Beke családdal együtt szerdán Csíkszeredában találkozott a két bebörtönzött vármegyéssel.

  • Tüntetés Kézdivásárhelyen az ártatlanul bebörtönzött vármegyések mellet. A szerző archív felvétele
    Tüntetés Kézdivásárhelyen az ártatlanul bebörtönzött vármegyések mellet. A szerző archív felvétele

Elmondása szerint jelenleg pszichikailag jobb állapotban vannak, mint a feketehalmi börtönben, ahol kilencen voltak egy kis cellában. Csíkszeredában jól fogadták őket, sokkal civilizáltabb körülmények között, ketten vannak egy cellában, elkülönítve a többi rabtól.

„Ha lehet mondani, most sokkal jobb kedvűek, mivel magyar szót is hallanak” – mondotta Szőcs Csongor, aki azt is elárulta, hogy sem Feketehalmon, sem Csíkszeredában nem szenvedtek semmiféle agressziót társaik részéről azért, mert magyarok, vagy mert terrorista bélyeget sütöttek rájuk.

A Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéktől az indoklást még mindig nem kapták meg a bírósági vakáció miatt, ezért egyelőre nemzetközi szinten sem lehet tovább lépni.

 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 710
szavazógép
2018-08-17: Közélet - Iochom István:

Mozsika népzenei műhelymunka Csernátonban

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa szervezésében vasárnaptól péntekig zajlik a felsőcsernátoni Hanna Panzióban a nyolcadik Mozsika népzenei műhelymunka.
2018-08-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Jéggel érkezett a vihar

Elárasztotta Sepsiszentgyörgy utcáit a péntek délutáni vihar nyomán a víz, a csatornarendszernek ezúttal sem sikerült elnyelnie a rövid idő alatt alázúduló, igencsak nagy mennyiségű esőt.