TeniszIdén is Williams a legjobban kereső

2018. augusztus 24., péntek, Sport

A Forbes magazin ismét összeírta a világ legjobban kereső női sportolóit. A lista élén sorozatban harmadszor Serena Williams végzett, az első tízbe az amerikai klasszison kívül további hét teniszező is bekerült.

  • Fotó: Getty Images
    Fotó: Getty Images

Bár Serena Williams az év elején még szülési szabadságon volt, március óta több mint 18 millió dollárt keresett – igaz, ebből mindössze 62 ezret magából a sportolásból. Williams után egészen a hatodik helyig csak teniszezők szerepelnek a listán, ebben a pozícióban éppen a nővére, Venus Williams neve olvasható.

A legjobb tíz között csupán két nem teniszező hölgy szerepel. A 7. helyen az indiai tollaslabdázó Pusarla Venkata Sindhu, valamint a 9. pozícióban a nemrégiben visszavonult autóversenyző, Danica Patrick. A 10 sportoló összesen mintegy 105 millió dollárt keresett, ez kissé elmarad az egy évvel ezelőtti összkeresettől.

A legjobban kereső női sportolók: 1. Serena Williams (tenisz) – 18.1 millió dollár, 2. Caroline Wozniacki (tenisz) – 13 millió dollár, 3. Sloane Stephens (tenisz) – 11.2 millió dollár, 4. Garbine Muguruza (tenisz) – 11 millió dollár, 5. Marija Sarapova (tenisz) – 10,5 millió dollár, 6. Venus Williams (tenisz) – 10,2 millió dollár, 7. Pusarla Venkata Sindhu (tollaslabda) – 8,5 millió dollár, 8. Simona Halep (tenisz) – 7,7 millió dol­lár, 9. Danica Patrick (autósport) – 7,5 millió dollár, 10. Angelique Kerber (tenisz) – 7 millió dollár.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1490
szavazógép
2018-08-24: Sport - :

Hátrányban a Vidi FC a visszavágó előtt (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A fél órát emberhátrányban játszó Vidi FC szerdán 2–1 arányú vereséget szenvedett a görög AEK Athén csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első mérkőzésén a Groupama Arénában.
2018-08-24: Magazin - :

Fiatalokat toboroznak a marosvécsi táborba (Kastély Erdélyben program)

Augusztus 31-ig lehet még jelentkezni a III. Kastély FORMULA interdiszciplináris műhelytáborba – közölték a marosvécsi rendezvény szervezői.