Labdarúgás, I. ligaElőször győzhetnek az FC Botoşani ellen

2018. augusztus 27., hétfő, Sport

Ma 18 órától a Sepsi OSK az FC Botoşani vendégeként lép pályára a municípiumi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. A csapatok tétmérkőzésen ötödik alkalommal találkoznak egymással, a moldvai együttes eddig háromszor győzött és egy találkozót pontosztozkodással zártak.

  • Fotó: FCSB
    Fotó: FCSB

A háromszéki csapat az előző játéknapon a FCSB vendégeként szenvedett 2–0 arányú vereséget a Nemzeti Arénában, míg a Constantin Enache irányította együttes a Jászvásári Poli otthonában 2–1-re kikapott. A Sepsi OSK és az FC Botoşani az előző szezonban négyszer játszott egymással, a piros-fehérek mindössze egy pontot szereztek a moldvai csapat ellen. Az alapszakaszban a szentgyörgyi együttes előbb 5–1, majd 2–0 arányban maradt alul, az alsóházi rájátszásban pedig egy döntetlen (2–2) és egy vereség (0–1) az FC Botoşani elleni mérlegük.

A szentgyörgyi gárda öt fordulót követően hét ponttal a hetedik, az eddigi mérkőzéseken öt gólt rúgott és négyet kapott, míg a moldvai együttes hat ponttal – egy győzelem, három döntetlen és egy vereség – a tizenegyedik, az elmúlt öt meccsen pedig hét gólt jegyzett és hat találatot kapott. Eugen Neagoe csapata a szezonban mindössze egy pontot szerzett idegenben, és a piros-fehér mezesek csak egyszer voltak eredményesek vendégként. Az FC Botoşani hazai pályán egy győzelmet és egy döntetlent jegyezhet, ellenfelei pedig egyetlen gólt szereztek a moldvai municípiumi stadionban.

 

 

„Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, mondom ezt azért, mert az előző fordulóban is idegenben játszottunk a bajnokság egyik legjobb csapatával. Az FC Botoşani labdarúgóival is körülményes meccsünk lesz, egy értékes csapat ellen, amely az előző idényben is az utolsó fordulóig harcolt a felsőházi rájátszásba jutásért. Mindezek ellenére nagyon bízom a játékosaimban, jól készültek az edzéseken, maguk mögött hagyták a FCSB-től elszenvedett vereséget, és koncentrálunk az újabb találkozóra. Örülök, hogy minden labdarúgó bevethető, Ionuţ Ursu kisebb térdsérüléssel bajlódik, de a mérkőzésig ő is játékra alkalmas lesz. Bizakodóak vagyunk, játszani megyünk Botoşani-ba, és reméljük, jobban sikerül, mint Bukarestben, értelemszerűen egy jó eredményben reménykedem. Mihai Roman az FC Botoşani egyik legfontosabb játékosa volt, sőt, a csapatkapitánya, viszont nélküle is jó együttest alkotnak. Nagyon kevés mérkőzést veszítettek el hazai pályán, azonban ebben a szezonban mindössze egy meccset nyertek meg az első öt fordulóban, de nekik is a mienkhez hasonló nehéz programjuk volt. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, kértem is a fiúktól, hogy nagyon koncentráljanak a feladatukra” – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző.

További eredmények: Concordia Chiajna–Astra Giurgiu 0–3 (gólszerzők: Balaure 56., Roşu 80., Begue 82.), Dunărea Călăraşi–Jászvásári Poli 2–0 (gsz.: Alexandru 56., Kanda 79.), Dinamo–FC Hermannstadt 2–1 (gsz.: Salomao 4., Pešić 90+4., illetve N’Kololo 48.), Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 0–0, FC Viitorul–FCSB 1–4 (gsz.: Vînă 71., illetve Coman 45., Man 52., Benzar 82., Rusescu 89.), FC Voluntari–Craiova (hétfő, 21 óra). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1706
szavazógép
2018-08-27: Sport - Miska Brigitta:

A februári Európa-bajnokságra kvalifikálnának a Sport-All Sport Club versenyzői (Karate)

Beszélgetés Vass Hunor karateedzővel
A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karate szakosztálya több mint egy éve kötött együttműködési szerződést az utóbbi kilenc év legeredményesebb magyar karate egyesületével, az MTK Budapesttel. A háromszéki klub az elmúlt szezonban többnyire a színvonalasabb nemzetközi versenyeken nevezte sportolóit, ahol a rengeteg munkának köszönhetően az eredmények sem maradtak el. A szentgyörgyi klub trénerével, Vass Hunorral a két hetes gyomaendrődi edzőtáborról, az elmúlt idényről, az előttük álló kihívásokról, a korosztályos Európa-bajnokságról, valamint a magyar és a román karate helyzetéről is beszélgettünk. A klubot Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az Orex, az MCC, a KTW, az Eniplast, a Mamut Copy, a Comert Ata és a Sport Világ támogatta.
2018-08-27: Sport - :

Pont nélkül kezdte az idényt a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, III. liga)

A Kézdivásárhelyi SE vereséggel kezdte a 2018–2019. évi harmadosztályú labdarúgó-bajnokságot, miután szombaton 3–2 arányban kikapott a Gloria Buzău vendégeként az 1. fordulóban.