Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Diacon mondjon le!

2018. augusztus 28., kedd, Közélet

A megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetőjének azonnali lemondását kéri Kulcsár-Terza József háromszéki parlamenti képviselő, miután Mircea Diacon néhány napja ittasan közúti balesetet okozott.

Az MPP politikusa emlékeztet: a főfogyasztóvédő már „számos alkalommal túllépett hatáskörén a magyar közösség tagjai ellen irányuló fenyegető és megfélemlítő intézkedéseivel”, ezért Benkő Erika képviselővel együtt idén márciusban Románia miniszterelnökétől is kérték menesztését, levelükre azonban még választ sem kaptak.

Kulcsár-Terza József szerint Mircea Diacon „viselkedésével és a hatályos közlekedési törvények tudatos áthágásával erkölcsileg méltatlanná vált egy fontos állami hivatal vezetésére”, ezért most egyenesen hozzá intézett levélben szólítja fel a fogyasztóvédelmi igazgatót, hogy mondjon le, és „adja át helyét egy olyan személynek, aki erkölcsi és szakmai szempontból is megfelel a hivatal betöltésére vonatkozó elvárásoknak”. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 999
szavazógép
2018-08-28: Sport - Miska Brigitta:

Magyarellenes moldvai szurkolók (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK hétfőn egy ponttal tért haza Moldvából, miután az FC Botoșani vendégeként gól nélküli döntetlent játszott az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójában. A találkozón magyarellenes incidens is történt – 2018-ban a szentgyörgyi csapat meccsein ez már a negyedik ilyen eset, korábban kétszer a Dinamo, egyszer pedig a Juventus Bukarest elleni mérkőzésen volt hasonló.
2018-08-29: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Ellehetetlenített lapkihordás (Nem keresik a megoldást)

A részmunkaidős foglalkoztatás feltételeinek tavalyi szigorítása nehéz helyzet elé állítja a vállalkozásokat. A Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete a napokban kapta kézhez korábbi beadványára a problémát megkerülő pénzügyminiszteri választ.