Eltűnt a magyar zászló

2018. szeptember 1., szombat, Belföld

Ismeretlenek péntekre virradóra letörték és elvitték a magyar zászlót az RMDSZ Bihar megyei szervezetének helyt adó épület homlokzatáról.

A nagyváradi Fekete Sas-palotában működő RMDSZ-iroda bejárati ajtaja fölötti zászlótartóban a magyar zászló mellé Románia, az Európai Unió és az RMDSZ zászlaja volt kitűzve. A tolvaj a többi zászlóhoz nem nyúlt, de a helyszínen hagyott egy széket, melyet minden bizonnyal a zászló letörésekor használt. A zászlólopásról a Bihar megyei RMDSZ értesítette az illetékes hatóságokat, a történtek gyors és hatékony kivizsgálását kérve.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2018-09-01: Belföld - :

Kinevezték az igazgatót (Marosvásárhelyi iskolaügy)

Az oktatásügyi minisztérium hat hónapra kinevezte a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium ideiglenes vezetőtanácsát és igazgatóját, a tisztséget ismét Tamási Zsolt tölti be – közölte tegnapi hírlevelében az RMDSZ.
2018-09-01: Belföld - :

Lemondott a kutatási miniszter

Bejelentette lemondását Nicolae Burnete kutatási és innovációs miniszter, aki nem indokolta meg a minisztérium honlapján tegnap közzétett döntését, csak annyit írt róla, hogy visszavonhatatlan.