Fogathajtás Bartha ezüstérmes az országos bajnokságon

2018. szeptember 4., kedd, Sport

Augusztus 31. és szeptember 2. között Marosvásárhely adott otthont az országos kettesfogathajtó-bajnokság döntőjének, ahol tizenkét versenyző tette próbára magát, köztük Bartha Eduárd, aki egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett.

A döntőben Rákóczi Gergő diadalmaskodott 154,98 hibaponttal, így megvédte címét az országos bajnokságon, míg a dobogó második fokára Milorad Milin állhatott 170,61 hibaponttal. Bartha Eduárd a harmadik helyen végzett: díjhajtásban 53,62, maratonhajtásban 103,47 és aka­dályhajtásban 15 hibapontot kapott, így az összesítésben 179,09 ponttal fejezte be a versenyt.

A 26 éves fogathajtó a bajnokságban korábban az Oltszemen megrendezett első és harmadik fordulóban versenyzett: előbbi viadalon mindenkit maga mögé utasított, utóbbi megmérettetésen, amely két- és háromcsillagos verseny is volt, a második helyen zárt. Ezekhez az eredményekhez hozzáadódott még a döntőbeli harmadik helyezés, így Bartha az országos kettesfogathajtó-bajnokságot ezüstéremmel zárta, a bronzérmet pedig Varga Roland érdemelte ki. Csapatban a Rákóczi Gergő, Csoma Andrei és Milorad Milin alkotta hármas győzött, a Bartha Eduárd, Varga Roland és Paul Pop összetételű együttes második lett.

A 2015-ben akadályhajtásban világbajnok Bartha Eduárd az előző idényben bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, míg a Balkán-bajnokságon ezüstérmet nyert. 2018-ban eddig öt versenyen vett részt: a magyarországi Mezőhegyesen rendezett nemzetközi viadalon begyűjtött 14. hellyel kezdte a szezont, majd az országos bajnokság első szakasza következett, a folytatásban pedig a horvátországi Pleternicában szerzett negyedik helyet, végül az országos bajnokság harmadik szakaszán és a marosvásárhelyi döntőn állt rajthoz.

 

 

„Nagyon meleg volt a hétvégén, a lovakat is érzékenyen érintette a szélsőséges időjárási körülmény, viszont ettől eltekintve mindenki nagyon küzdött, mert a döntőben a fordulókkal ellentétben a pontok megduplázódnak. Elégedettek vagyunk, hiszen a finálét a harmadik helyen fejeztük be, ami az első és a harmadik szakasz eredményeivel összesítve ezüstérmet hozott számunkra. A lovak fiatalok, még fejlődniük kell, de van bennük potenciál, szóval jövőre két lipicai ménnel harcolnánk ki az indulási jogot a világbajnokságra” – nyilatkozta a kökösi Farm utca 500. szám alatt található lovastanya tulajdonosa, Bartha Róbert, aki azt is elmondta, hogy szeptember 28–30. között egy háromcsillagos viadalon vesznek részt, amelynek Floreşti ad otthont. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 758
szavazógép
2018-09-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, nagymama, testvér, rokon, szomszéd és jó barát, az illyefalvi születésű sepsiszentgyörgyi
GÁL MÁRTA
(szül. KERTÉSZ)
életének 74., házasságának 50. évében rövid betegség után hirtelen elhunyt.
Temetése 2018. szeptember 4-én, kedden 13 órakor lesz a szemerjai új református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
468
2018-09-04: Sport - :

A Babos–Mladenovic páros bejutott a negyeddöntőbe (Tenisz )

A világelső Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán két szettben legyőzte a Raquel Atawo–Anna-Lena Grönefeld amerikai–német párost a US Open nyolcaddöntőjében. A világelső spanyol Rafael Nadal négy szettben diadalmaskodott a grúz Nikoloz Baszilasvili felett, így bejutott a negyeddöntőbe.