HegyikerékpározásMolnár Ede maratonban is országos bajnok

2018. szeptember 10., hétfő, Sport

Szeptember 8-án Pucioasa adott otthont a BikeXpert Alpine Challenge ötödik kiadásának, amely egyben a Cross-Country Marathon (XCM) országos hegyikerékpáros-bajnokság is volt. A viadalon közel 300 versenyző nevezett két versenytávban és különböző korosztályokban, ahol a Dinamo BikeXpert Racing Team színeiben tekerő sepsiszentgyörgyi Molnár Ede újabb aranyérmet nyert.

  • Fotó: Brindușa Mutoiu
    Fotó: Brindușa Mutoiu

A megmérettetés a Kárpát-kanyarban és a Leaota-hegységben zajlott, a versenyzőknek a hosszabb távon 72 kilométert kellett teljesíteniük és 2300 méter szintkülönbséggel küzdöttek meg, a rövidebb távon pedig 39 kilométer és 900 méter szintkülönbség választotta el a kerékpározókat a célvonaltól. A 22 éves háromszéki sportoló a hosszabb távon az elit férfiak között tette próbára magát, és nagy meglepetésre sprinterként magabiztosan győzött a maratonversenyben 3:30:35 órás idővel. A többszörös országos bajnok Molnár Ede hátrányból felzárkózva, négy perccel hamarabb fejezte be a megmérettetést, mint a második Daniel Crista, és öt perccel korábban ért célba, mint a harmadik Kelemen Árpád.

„Nagyon örülök, hogy sprinterként sikerült legyőznöm a hosszabb távra szakosodott kerékpározókat. Nehéz verseny volt, a rajt után lemaradtam, de a folytatásban sikerült felzárkóznom a technikásabb részeken. Úgy 35 kilométert másztunk, majd következett egy egyenes szakasz és utána az ereszkedés. Boldog vagyok, hogy végre sikerült egy dobogós helyezést elérnem maratonversenyben, mert eddig egyszer sem tudtam jobb eredményt elérni. Minden jól alakult, már 10 kilométerrel a cél előtt négyperces előnyt építettem ki a másodikhoz ké­pest. Őszintén mondom, nem gondoltam volna, hogy sikerül aranyérmet nyernem” – nyilatkozta Molnár Ede, aki azt is elmondta, hogy a folytatásban nemzetközi viadalokon versenyzik Szerbiában, Görögországban és Törökországban.

 

Fotó: Brindușa Mutoiu

 

A szentgyörgyi kerékpározó 2018-ban már ünnepelhetett országos bajnoki címet, korábban a Cross-Country Eliminator (XCE) országos versenyen szerzett aranyat, majd a Cross-Country Olympic bajnokságon a huszonhárom év alatti korosztályban ezüst-, a felnőttek között pedig bronzérmet nyert. Emellett U23-ban Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és a Balkán-bajnokságon is bővítette éremgyűjteményét egy ezüsttel.

Eredmények, BikeXpert Alpine Challenge: elit férfiak: 1. Molnár Ede (Dinamo BikeXpert Racing Team) 3:30:35 óra, 2. Daniel Crista (Bukaresti Steaua) 3:34:30 óra, 3. Kelemen Árpád (NoMad Merida) 3:35:39 óra. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2018-09-10: Sport - :

Baroque-bajnokság (Minifoci)

2018-09-10: Sport - :

Sántha Róbert bronzérmes a Balkán-bajnokságon (Műfalmászás)

A görögországi Prosotsani adott otthont szeptember 7-én és 8-án a rövid pályás ifjúsági műfalmászó Balkán-bajnokságnak. Romániából hat versenyző és két edző tette próbára magát a megmérettetésen, közülük négyen – Sántha Róbert, Lara Vornehm, Czirmai Anna és Szőcs Károly Csaba – Sepsiszentgyörgyről.