Labdarúgás, III. ligaHárom pontot szerzett Botoșani-ban a KSE

2018. szeptember 10., hétfő, Sport

Zsinórban másodszor győzött a Kézdivásárhelyi SE a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A felső-háromszéki csapat a 3. fordulóban az FC Botoşani II. vendégeként gyűjtötte be a három pontot Marius Ştefănescu találatának köszönhetően.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Siker koronázta a Bunduc Bukur, Stanciu, Păun, Gajdó T. (Tompa, 55.), Gazda, Gáll, Ştefănescu, Gajdó G. (Dushku, 60.), Bagoly (Kanyó, 70.), Veress (Esztojka, 78.) összetételű kézdivásárhelyi együttes hosszú moldvai kiszállását. A kék-fehér mezesek már a találkozó 3. percében eldöntötték a három pont sorsát, a szemfüles Marius Ştefănescu félpályánál lecsapott a labdára, majd meg sem állt az ellenfél tizenhatos vonaláig, ahol kicselezte a kapust, és megszerezte idénybeli második gólját.

A korai találat komoly lélektani előnyt jelentett a vendégcsapatnak, amely ezt követően a labdabirtoklásra törekedett, eredményesen tördelte a játékot, esélyt sem adva ellenfelének az egyenlítésre. A házigazdáknak mind­össze két kapura lövésük volt a mérkőzésen, egyik sem jelentett komolyabb veszélyt Gabriel Bunducra nézve. A Polgár László irányította labdarúgók a 70. percben emberhátrányba kerültek, miután Gáll Attila egy középpályán elkövetett szabálytalanság miatt piros lapot kapott.

Tíz emberrel is hatékony volt a Kézdivásárhelyi SE, hiszen értékes pontokat hozott idegenből, így három fordulót követően hat ponttal a negyedik, szombaton 17 órától pedig a Şomuz Fălticeni együttesével játszik a Sinkovits Stadionban.

„Tökéletes meccset hoztunk, a játékosok betartották azt, amit taktikailag elképzeltünk, hamar gólt szereztünk, utána jól tartottuk a labdát, és nem engedtük a tizenhatoson belülre az ellenfelet. Játszott a csapat, ezért gratulálok a fiúknak, úgy érzem, jó úton haladunk. A védekezésünk is kezd összeállni, hiszen ez volt a második mérkőzés, amelyen nem kaptunk gólt” – értékelt Gazda József edzőjátékos.

További eredmények: Paşcani–Râmnicu Sărat 0–0, Sănătatea Darabani–Ştiinţe Miroslava 2–0, Ceahlăul Piatra Neamţ–Galaci Oţelul 0–1, Gloria Buzău–Sporting Lieşti 2–0, Bucovina Rădăuţi–Metalul Buzău 2–1, Şomuz Fălticeni–Roman 1–0, Focşani–Foresta Suceava 1–0.

A rangsor:

1. Oţelul          3          0          0          9–0      9

2. Gloria          3          0          0          8–2      9

3. Focşani       2          1          0          3–1      7

4. KSE              2          0          1          6–3      6

5. Miroslava    2          0          1          3–2      6

6. Rădăuţi       2          0          1          3–4      6

7. Lieşti           1          0          2          6–5      3

8. Suceava      1          0          1          1–1      3

9. Roman        1          0          2          2–3      3

10. Ceahlăul    1          0          2          2–3      3

11. Fălticeni     1          0          2          1–2      3

12. Metalul      1          0          2          2–5      3

13. Darabani   1          0          2          3–12    3

14. Rm. Sărat  0          2          1          1–2      2

15. Paşcani      0          1          2          0–3      1

16. Botoşani    0          0          2          1–3      0

A 4. forduló programja: * pénteken Râmnicu Sărat–Foresta Suceava, Roman–Focșani, Pașcani–Sănătatea Darabani * szombaton Kézdivásárhelyi SE–Şomuz Fălticeni, Metalul Buzău–FC Botoşani II., Sporting Lieşti–Bucovina Rădăuţi, Ştiinţa Miroslava–Ceahlăul Piatra Neamţ, Galaci Oţelul–Gloria Buzău. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2018-09-10: Világfigyelő - :

Megállították a szerb elnököt

Az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) veteránjai állták el Aleksandar Vučić útját tegnap, ezzel akadályozva, hogy a szerb elnök meglátogasson egy szerb többségű falut. Aleksandar Vučić szombaton érkezett kétnapos látogatásra Koszovóba.
2018-09-10: Sport - :

Barót és Bardoc is hatot rúgott (Labdarúgás, IV. liga)

A IV. ligás labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában Barót 6–1 arányban legyőzte Réty csapatát, Bardoc pedig Szitabodza vendégeként diadalmaskodott 6–2-re.