Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KarateBenkő Zsolt aranyérmes a Budapest Openen

2018. szeptember 12., szerda, Sport

Szeptember 8-án és 9-én Budapest adott otthont Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb nemzetközi karateversenyének, a 21. Budapest Opennek, amelyre 37 ország több mint 2000 sportolót nevezett.

Az erős és népes mezőnyben a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Vass Hunor edző irányításával tizenhat sportolót indított az MTK Budapest szí­neiben. A kétnapos megmérettetésen a háromszéki karatékák hatszor állhattak dobogóra: egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek. Továbbá nem szerzett érmet, de próbára tette magát Baló Hunor, Csorba Ede, Daragics Viktória, Gödri-Martis Huba, Ianculescu Zsófia, Jakab Eszter, Lukács Zoltán László, Péter Máté, Ruzsa Balázs János és Vitályos Eszter Adrienn.

A szentgyörgyi versenyzők legjobb eredménye Benkő Zsolt nevéhez fűződik, aki a 12–13 éves korosztályban a +55 kilogrammos súlycsoportban a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Bernád Vivien (10–11 éves, -40 kg) és Halmágyi Chanel (10–11 éves, -34 kg) ezüstérmet szerzett, míg Bartos Norbert (kadét, -70 kg), Tamási Panna Fruzsina (8–9 éves, +30 kg) és Török Panka (10–11 éves, -34 kg) bronzéremmel fejezte be a viadalt.

Az MTK Budapest összesen huszonhét érmet – 5 arany, 10 ezüst és 12 bronz – gyűjtött a rangos nemzetközi versenyen, így Magyarország legeredményesebb egyesületeként zárt. A viadal összesített éremtáblázatán a negyedikek lettek, az első helyen az orosz válogatott (23 érem – 10 arany) végzett, második az ukrán válogatott (36 érem – 9 arany), harmadik pedig az ukrajnai Legion (14 érem – 7 arany) csapata.

„A Budapest Open kvalifikációs pontszerző verseny volt a magyar válogatott keret kialakításához a februári Európa-bajnokságra. Még három selejtező viadal van hátra, bízunk benne, hogy a következők még jobban sikerülnek. Köszönjük a szülők önzetlen segítségét és az Orex, a KTW, az MCC, a Mamut Copy, a Sport Világ és az Eni­plast támogatását” – mondta Vass Hunor edző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-11: Világfigyelő - :

Tőkés László: Ceaușescu szelleme kísért Romániában

A romániai magyarellenesség felerősödését tette szóvá Tőkés László képviselő hétfőn este az Európai Parlament strasbourgi ülésén. Mint fogalmazott, számos kirívó eset jelzi ezt az utóbbi hónapokban – mintegy az 1918-as gyulafehérvári román nemzeti gyűlés centenáriumának „tiszteletére”.
2018-09-12: Sport - :

Räikkönen a Ferrariról Sauberre vált (Forma–1 )

A Ferrari kedden hivatalosan is bejelentette, hogy Kimi Räikkönen 2018 végén elhagyja az olasz istállót. A 2007-ben világbajnok ezt követően közösségi oldalán megerősítette, hogy a következő két szezonban a Sauber versenyzője lesz.