Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásGeorge Weah újra pályára lépett

2018. szeptember 13., csütörtök, Sport

Néhány héttel 52. születésnapja előtt ismét pályára lépett a libériai labdarúgó-válogatottban George Weah, a 90-es évek legendás csatára.

  •  George Weah. Fotó: villagefactor.com
    George Weah. Fotó: villagefactor.com

Az afrikai ország jelenlegi elnökét a Nigériával hazai pályán játszott keddi barátságos találkozón cserélték be a 79. percben. Weah-nak ez volt a 61. válogatott fellépése. A Monroviában rendezett találkozót a libériai szövetség azért szervezte, hogy visszavonultassa Weah 14-es számú mezét, az elnök pályára lépése ugyanakkor meglepetést okozott a nézőknek, akik hatalmas üdvrivalgással fogadták az egykori sztárcsatárt.

Weah – akit december végén nagy többséggel választottak meg Libéria államfőjének – az 1990-es években a világ egyik legjobb csatárának számított. Játszott többek között az AS Monacóban, a Paris Saint-Germainben, az AC Milanban, a Manchester Cityben és a Chelsea-ben is, 1995-ben pedig megkapta az Aranylabdát, illetve a FIFA év játékosa díját. Ez a duplázás addig és azóta sem sikerült más afrikai futballistának.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-13: Sport - :

2018-ban először győzött a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája )

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 2–1 arányban legyőzte Görögország csapatát a Groupama Arénában rendezett zárt kapus Nemzetek Ligája-mérkőzésen, így megszakította öt meccsen át tartó nyeretlenségét.
2018-09-13: Család - :

Készülni kell a házasságra

A családtanácsadók szerint ma a fiatalok nem készülnek fel a házasságra. A tizenévesek a nagykorúság küszöbén keményen tanulnak, órákra járnak, ha meg akarják szerezni az autóvezetői jogosítványt. Ezzel szemben, amikor tíz-tizenöt év múlva a házasság mellett döntenek, alig foglalkoznak azzal, hogy megértsék: mivel jár az új életforma, mit jelent a családi élet. Félnek a testi közelségtől, az elköteleződéstől, vagy teljesíthetetlen elvárásaik vannak.