Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Buszjárat a Sepsi Arénához

2018. szeptember 14., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgyön a helyi közszállítási vállalat, a Multitrans Rt. hétfőtől új buszjáratot indít a Sepsi Arénához a lakosság részéről érkező kéréseknek eleget téve – tájékoztat a városháza.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az 5-ös járat a Gólya utcai végállomásról indul, érintve az 1-es járat megállóit, majd a vonatállomásról halad tovább a Sepsi Arénához. Az útvonalon a Kaufland bevásárlóközpont közelében buszmegállót hoznak létre. A járat egyelőre időszakos menetrenddel üzemel, majd a lakók javaslatait figyelembe véve, egy hónap próbaidő után véglegesítik a menetrendet.

Munkanapokon az autóbuszok a Gólya utcai végállomástól 15.10-től kezdődően óránként indulnak a Lábas Ház–vasútállomás–Sepsi Aréna útvonalon. Az utolsó autóbusz 21.10-kor indul a végállomásról. Visszafelé 15.40-kor indul az első jármű, majd szintén óránként további egy-egy, az utolsó 21.40-kor hagyja el a Sepsi Aréna parkolóját. Az útvonal: Sepsi Aréna–Vonatállomás–Erzsébet park–végállomás.

Hétvégén és ünnepnapokon a járat buszai 10 óra 10 perctől, ugyancsak óránként indulnak a Gólya utcából a már jelzett útvonalon. Az utolsó autóbusz 18.10-kor hagyja el a végállomást. Az arénától 11.20-tól indulnak vissza a buszok, az utolsó járat 21.20-kor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-13: Közélet - Bokor Gábor:

Környezettisztításra várnak önkénteseket szombaton

Szeptember 15-én, szombaton Kovászna megye is csatlakozik a világszinten megszervezett World Clean Up (Tisztítsuk meg a világot) mozgalomhoz. A Let’s do it, Romania (Tegyük meg) csoportosulás háromszéki vezetője, Grüman Éva sajtótájékoztatón elmondta: eddig 1500-an jelentkeztek a környezettisztító akcióra, de remélik, a létszám duplázódik (részletek a letsdoitromania.ro honlapon). Sepsiszentgyörgyön szombaton 9 órakor a központi parknál várják a résztvevőket, a szemétgyűjtés az Olt-parton, a Debren-patak mentén, a Sugásfürdő felé eső részen és az Őrkőnél zajlik, más településeken helyben megszabott pontokon gyülekezhetnek az önkéntesek. Erdőszéleken, vízpartokon zajlik a takarítás – közölték a kezdeményezők.
2018-09-14: Közélet - Farcádi Botond:

Rendhagyó megemlékezés Sepsiszentgyörgyön (A magyar honvédség 1940-es bevonulásának 78. évfordulóján)

Az Erdély-induló akkordjaira, a megemlékezők tapsa közepette, díszruhába öltözött hagyományőrzők sorfala előtt székely és magyar zászlók is fogadták az egykori vármegyeháza, a mai Bod Péter Megyei Könyvtár előtt azt a tucatnyi kerékpározót és futót, akik aktívan bekapcsolódtak csütörtökön délután az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki és sepsiszéki szervezetei, a Szemerja-Görgő Közbirtokosság és a Szemerjai Református Egyház közös szervezésében zajló, 100 év című rendezvénysorozatba, mely során felidézték, a második bécsi döntés nyomán miként vonult be a magyar honvédség Sepsiszentgyörgyre 1940. szeptember 13-án.