Csapatépítő hétvége turulosan

2018. szeptember 14., péntek, Nyílttér
Önkénteseikkel közös csapatépítő hétvégén vettek részt a Turulmadár Ifjúsági Iroda munkatársai Bikfalván szeptember 8–9-én. A képzéssel és csapatépítéssel egybekötött hétvége célja a szervezési hatékonyság növelése, valamint a szervezet tagjaiban levő csapatszellem erősítése volt.
A már hagyományossá vált szeptember eleji Turul-hétvége szombati napja a szakmai fejlődés igényére alapozott. A szervezet hatékonyságának növelésére irányuló egyéni és csoportos gyakorlatok vezetője Ficz Antal képző volt. Az egész napos, intenzív tréning során olyan kérdéseket vitattak meg a résztvevők, mint például: Miért jó a szervezet tagjának lenni? Mivel járulhatunk hozzá egyénileg és csoportosan a szervezet működéséhez? Melyek a szervezet erősségei és gyengeségei? Mely programok igényelnek átalakítást a szervezeten belül és hogyan fejleszthetőek? A feltérképezést követően megfogalmazták a javaslatokat, amelyekkel javíthatóak a hiányosságok, és előtérbe helyezhetőek azon erősségek, amelyekre szervezeti szempontból építkezni kell.
Bemutatkoztak az új DOFE mentorok is, akik Kézdivásárhelyen népszerűsítik és valósítják meg a programot. A napot egy hangulatos játékest zárta.
A képzés második napján tematikus programmegbeszélések zajlottak az iroda különböző programjaiba bekapcsolódó önkéntesekkel és a tevékenységek koordinátoraival. Ezt követően bemutatták a szep­tember 22-i Sepsi mobilitási nap forgatókönyvét, illetve megfogalmazták észrevételeiket, javaslataikat, hogy színvonalas, sikeres és célzott rendezvényt sikerüljön megvalósítani.
A kétnapos programot közös kiértékelő zárta, összegezték, hogy a jó hangulatú, közös munkával sikerült egy olyan úton elindulni, amely hozzájárul a szervezet hosszú távú fejlődéséhez.
Turulmadár Ifjúsági Iroda
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 61
szavazógép
2018-09-14: Magazin - :

Diák Oscar-díjat nyert az Ostrom

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat (Student Academy Award), Kovács István Ostrom című munkájával bekerült a három díjazott közé. A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint az október 11-én Los Angeles-ben megrendezendő díjátadón derül ki, hogy a fiatal magyar rendező az Arany, az Ezüst vagy a Bronz Diák Oscar-díj tulajdonosa lesz-e.
2018-09-14: Nyílttér - :

Kérdések tanévkezdéskor

Megható az iskolakezdés. Talán nincs olyan család, amelyet valamilyen szinten ne érintene. Sok-sok virág, sok vidám gyerek, a találkozás öröme, az ölelések... kedvesség hatja át az embereket.
Ugyanakkor sok kérdés felmerül: Milyen lesz az idei tanév? Hány meg hány új rendelkezés jelenik meg? Lesz-e kenyérre, táskára való pénz minden családban (vagy elisszák, elcigarettázzák a kedves szülők...) Mennyi családi agresszió éri az ártatlan gyermekeket?