Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szeméttelep kultúra helyett

2018. szeptember 14., péntek, Nyílttér

Siralmas állapotba került a valamikor szebb időket látott kultúrpalota, a Sepsiszentgyörgy főtere felett álló, elhagyatott épület napról napra romlik, s úgy fest, senki sem figyel rá. Hatalmas ablakai betörve, összefirkálva, mocskosan merednek a világra, ahol belátni rajtuk, ott is a nemtörődömség nyomai köszönnek vissza: szerteszét heverő iratok a padlón, könyvek, néhai egyetemi hallgatók dokumentumai.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A bejárati ajtókból is hiányzik az üveg, s szörnyű, lehangoló látvány tárul a bepillantók szeme elé: rengeteg szemét, szanaszét a padlón sörös és üdítős dobozok, csomagolóanyag, fagyis pálcika, szivarcsikk, pillepalack... úgy fest az egész hely, mint a szeméttelep.

Érthetetlen a rongálás, a rengeteg hulladék, hiszen az épület előtti téren számtalan kuka található, s érthetetlen az is, miért nem hagyják megmenteni a végső enyészettől – az önkormányzat már legalább nyolc éve törekszik arra, hogy a szakszervezeti tömböktől megszerezze az ingatlant, de eredménytelenül. Miért hát a szakszervezetek ellenállása, ha amúgy sem kezdenek semmit a lassan szemétlerakóhoz hasonló épülettel? (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-14: Nyílttér - :

Kérdések tanévkezdéskor

Megható az iskolakezdés. Talán nincs olyan család, amelyet valamilyen szinten ne érintene. Sok-sok virág, sok vidám gyerek, a találkozás öröme, az ölelések... kedvesség hatja át az embereket.
Ugyanakkor sok kérdés felmerül: Milyen lesz az idei tanév? Hány meg hány új rendelkezés jelenik meg? Lesz-e kenyérre, táskára való pénz minden családban (vagy elisszák, elcigarettázzák a kedves szülők...) Mennyi családi agresszió éri az ártatlan gyermekeket?
2018-09-14: Nyílttér - Matekovics János Zoltán:

Piaci illemhely ingyenesen zárva?

Ősz van. Tömve a piac. Mi is lemegyünk a feleségemmel vásárolni. A fülembe súgja: el kell mennie egy kicsit. Ahová gyalog jár még a király is. Kezébe nyomom a két lejt, azzal távozik. Kisvártatva visszajön. Az illemhely zárva. Csak az árusoknak van belépőkártyájuk. Mivel jóban van egyikükkel, kölcsönadta.