Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szóvá tesszükVíz nélkül maradt Kézdivásárhely

2018. szeptember 14., péntek, Közélet

Tegnap reggel 10 órától több mint kilenc órán keresztül víz nélkül maradt Kézdivásárhely. Fél tíz után pár perccel érkezett meg az alábbi szabvány sajtóközlemény Dezső Csaba aláírásával: „Értesítjük önöket, hogy csütörtökön (a mai nap), 2018. szeptember 13-án Kézdivásárhelyen meghibásodott a fővízvezeték a Dózsa György utca és a Gyár utca kereszteződésében (folyik), ezért 10 órától 19 óráig szünetel a vízszolgáltatás Kézdivásárhely egész területén. Az esetleges kellemetlenségekért megértésüket és türelmüket kérjük.”

  • Meghibásodott a fővezeték. A szerző felvétele
    Meghibásodott a fővezeték. A szerző felvétele

Sajnos, a vízelzárások ilyen-olyan okokra hivatkozva egyre gyakoribbak Kézvásárhelyen, és a fogyasztók értetlenül szembesülnek a vízhiánnyal, holott a város ivóvíz- és csatornahálózatának közelmúltban elvégzett bővítését és korszerűsítését hatalmas sikerként könyvelték el az illetékesek. Már akkor lehetett sejteni, hogy hiába építettek korszerű víztisztító állomást, ástak újabb kutakat, ha a fővezetéket csak részben cserélték ki.

A múlt héten a Torjai utcát ásták fel hasonló meghibásodás miatt. A fogyasztóknak elegük kezdett lenni abból, hogy minden héten a megértésüket és türelmüket kérik, arról nem is beszélve, hogy amikor visszaadják a vizet, perceken keresztül kakaószínű valami folyik a csapokból.

Ha netalán a lakosság véleményére is kíváncsi a Közüzemek Rt. Kovászna Megyei Regionális Szolgáltató vezérkara, akkor olvassa el a Facebook-bejegyzéseket, ahol valamennyi beíró elmarasztalja önöket és az önök által nyújtott csapnivaló vízszolgáltatást.

Tegnap délután a meghibásodott fővezeték környékén is megfordultunk. Nem első alkalommal történt itt, a villanyrendőr közelében fővezeték-meghibásodás, aminek az lehet a magyarázata, hogy a kivitelező cég pocsék minőségű munkát végzett. Egypár munkást láttunk ugyan a három jármű – két traktor és egy víztartályos kocsi – közelében, ellenben egyetlen igazgatót sem, pedig van belőlük bőven.

Elmúlt 19 óra, de a víznek se híre, se hamva, esetleg holnap érkezik egy újabb magyarázkodó sajtóközlemény arról, hogy kilenc óránál is hosszabb szünet után miért nem volt ivóvizünk, miért nem lehetett orvosolni a hibát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-14: Közélet - :

Készen állunk egy új kezdetre (100 éve Romániában )

A különbözőség kihívásai – A nemzeti kisebbségek jogai 100 év után Romániában címmel szervezett konferenciát az Identitás és Párbeszéd Egyesület az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Szálló konferenciatermében szerdán.
2018-09-14: Közélet - Szekeres Attila:

Székely sziget a román tengerben (Kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban)

A budapesti Néprajzi Múzeum Erdélyen innen – Alföldön túl, a Fekete-Körös völgye a századfordulón című, Györffy István gyűjtéséből összeállított vándorkiállítását nyitották meg szerdán Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban. A Tolerancia- és Lovagtermet elfoglaló tárlat megnyitóján Vargha Mihály, a házigazda intézmény vezetője köszöntőjében választ adott arra a kérdésre: mit keres egy Belényes-völgyét bemutató kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban? Itt, a tömbben nem is tudjuk, de az ott élők is székelyek, Nagyváradtól keletre mintegy 60 kilométerre létezik egy székely öntudatú sziget a román tengerben.