Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

6. PulzArt kortárs összművészeti fesztivál Önarckép piros lufival

2018. szeptember 14., péntek, Közélet

László Hajnalka Teinbeli kiállításával kezdődött el tegnap a 6. PulzArt kortárs összművészeti fesztivál.

  • Túros Eszter és László Hajnalka. Albert Levente felvétele
    Túros Eszter és László Hajnalka. Albert Levente felvétele

A csíkszeredai grafikus, reklámgrafikus alkotásaiból adott már ízelítőt a sepsiszentgyörgyi közönségnek, a mostani tárlatra az önarckép-sorozatából hozott el egy szűkebb válogatást – hogy miért önmaga köszön vissza művein, arra a modellhiány a magyarázat, s ha már így kezdődött, így is folytatódott – mondta el Túros Eszter művészettörténész a megnyitón.

Kiemelte, László Hajnalka munkáit jellegzetes formanyelve, motívumszerűen visszatérő képi elemei (lufik, az emberi test, az emberi arc), a kezek, a szem folyamatos középpontba helyezése, a legtöbbször homogén hátterek előtt teátrálisan felsorakoztatott én-képei, fotografikusan szürreális, jól beazonosítható, tág művészettörténeti kontextusokba helyezett beszédmódja teszi emlékezetessé.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-14: Közélet - Szekeres Attila:

Székely sziget a román tengerben (Kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban)

A budapesti Néprajzi Múzeum Erdélyen innen – Alföldön túl, a Fekete-Körös völgye a századfordulón című, Györffy István gyűjtéséből összeállított vándorkiállítását nyitották meg szerdán Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban. A Tolerancia- és Lovagtermet elfoglaló tárlat megnyitóján Vargha Mihály, a házigazda intézmény vezetője köszöntőjében választ adott arra a kérdésre: mit keres egy Belényes-völgyét bemutató kiállítás a Székely Nemzeti Múzeumban? Itt, a tömbben nem is tudjuk, de az ott élők is székelyek, Nagyváradtól keletre mintegy 60 kilométerre létezik egy székely öntudatú sziget a román tengerben.
2018-09-14: Közélet - :

Tehergépjárművel ütközött

Baleset történt csütörtök reggel Sepsiszentgyörgyön, a város szépmezői bejáratánál, ahol a követési távolság be nem tartása miatt ütközött össze két autó.