Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kormányellenes tüntetések Kihallgatott főcsendőr, magyarázkodó miniszter

2018. szeptember 14., péntek, Belföld

Nem emeltek vádat ellenem, tanú minőségem van, vállalok mindent, amit csendőreim tettek – jelentette ki tegnap Cătălin Paraschiv, a csendőrség különleges egységének parancsnoka. Az ezredest mintegy két órát hallgatták ki a katonai ügyészségen a csendőrség augusztus 10-ei közbelépésével kapcsolatban. Szintén tegnap a belügyminiszter is megszólalt annak kapcsán, hogy a karhatalmi szerv feljelentést tett a tiltakozások kapcsán, kijelentve: a csendőrségnek jogában áll egy ilyen lépést megtenni, hiszen meghatározó szerepe volt az események kezelésében.

A parancsnok arra a kérdésre, hogy volt-e tudomása arról, hogy esetleges államcsínyre készültek a tüntetők, azt mondta, hogy ő ilyenről nem hallott, de katonaként egy bűnügyi kivizsgálás alatt több magyarázatot nem adhat. „Az én magatartásom visszaélésszerű volt? Azért erről várjuk meg az ügyészség véleményét. A speciális különítmény a törvény keretei között, annak szellemének és betűjének megfelelően járt el” – fogalmazott. A bukaresti katonai ügyészség vissza­élésszerű magatartás, hivatali visszaélés és szolgálati hanyagság gyanújával indított eljárást.
A csendőrség által kérelmezett bűnvádi vizsgálatot illetően, Carmen Dan belügyminiszter úgy vélte, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséghez benyújtott „okirat” inkább egyfajta jegyzőkönyvnek tekinthető, amelyben „adatokat és tényeket” vázolnak. Carmen Dan egyébként már kedden közölte, nincsenek olyan információi, miszerint a demonstrációt külföldről finanszírozták, de látta a sajtóban megjelent felvételeket, „amelyekből derülnek ki dolgok”, és az illetékes állami intézményeknek ki kell vizsgálniuk ezeket a tényezőket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-14: Belföld - :

Közel kilencszáz gócpont (Sertéspestis)

A korábbi adatokhoz képest kettővel több, 12 megyét érint az afrikai sertéspestis, amely már 207 településen van jelen, és csaknem 900 fertőző gócpontról tudnak a hatóságok – közölte tegnap az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági szakhatóság. Eddig 232 722 állatot pusztítottak el azokban a gazdaságokban, ahol megjelent a kórokozó.
2018-09-14: Belföld - :

Számon kérik Junckert (Őshonos nemzeti kisebbségek )

Az Európai Bizottság (EB) elnökéhez intézett nyílt levélben fejezték ki csalódottságukat Kárpát-medencei magyar európai parlamenti (EP) képviselők, hogy évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker ezúttal sem tett említést az őshonos nemzeti kisebbségekről és nyelvi közösségekről.