Több pénz a roncsprogramokra

2018. szeptember 14., péntek, Belföld

Több mint hétszázmillió lejjel egészítik ki a Környezetvédelmi Alap 2018-as költségvetését, az erről szóló határozatot tegnapi ülésén fogadta el a kabinet.

Nelu Barbu kormányszóvivő szerint az összeg a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott programok között oszlik majd meg. A roncsautóprogram büdzséjét 30 ezer értékjegynek megfelelő, 198 millió lejjel egészítik ki. A kiegészítésként jóváhagyott összegből finanszírozzák majd a háztartási gépek roncsprogramját, amelyre húszmillió lejt szánnak idén, az elektromos autók töltőállomásainak kialakítását támogató programra 92 millió lejt, az elektromos buszok vásárlását támogató programra pedig 460 millió lejt fordítanak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2018-09-14: Belföld - :

Hírsaláta

MELLBEVÁGÓ ADATOK. A román vasúttársaság sínhálózatának 65 százaléka olyan rossz állapotban van, hogy bármikor tragédiát okozhat egy össze­roskadó pályaszakasz vagy híd – derül ki a képviselőház szakbizottságának kérésére készült minisztériumi jelentésből, melyet az Adevărul is megszerzett.
2018-09-14: Belföld - :

Tájékozódás jelentés előtt

A Velencei Bizottság egy küldöttsége a napokban Romániában tartózkodik, hogy előkészítsen egy véleményezést a büntető törvénykönyvek módosításával kapcsolatban.