Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, I. ligaHáromgólos győzelem a Concordia Chiajna otthonában

2018. szeptember 14., péntek, Sport

A Sepsi OSK első idegenbeli győzelmét ünnepelhette az aktuális szezonban, miután pénteken 3–0 arányban győzött a Concordia Chiajna vendégeként az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának nyitómérkőzésén. A piros-fehérek ötödször találkoztak tétmérkőzésen az Ilfov megyei csapattal, viszont először sikerült a három pontot begyűjteniük ellenük. Az Eugen Neagoe irányította labdarúgók idénybeli ötödik meccsüket fejezték be kapott gól nélkül, ideiglenesen pedig a rangsor második helyére léptek.

  • Ibrahima Tandia két góllal vette ki részét a győzelemből. Fotó: Henning János
    Ibrahima Tandia két góllal vette ki részét a győzelemből. Fotó: Henning János

Kevés Concordia-szurkoló volt kíváncsi a szentgyörgyi csapat elleni mérkőzésre, így a 40 fős Székely Légió biztatása betöltötte az Ilfov megyei stadiont. Mindkét együttes óvatos játékot mutatott, többnyire a védekezésre koncentráltak, néhány előre vágott labdával próbálták helyzetbe hozni a csatárokat. A Ionuț Badea irányította labdarúgók már a 4. percben egy jobb oldali beadás után megszerezhették volna a vezetést, azonban Paul Batin fejese elkerülte a kaput.

A mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott, a 17. percben Fülöp István egy csellel könnyedén elhúzta a labdát Andrei Marc mellett, viszont próbálkozása nem jelentett komolyabb veszélyt. Az első félidő végéhez közeledve a piros-fehérek egy hibás felszabadítását követően, a tizenhatos vonalon belül senkitől sem zavartatott Thaer Bawab lövése néhány centivel elkerülte a keresztlécet. Az első játékrész egyetlen kaput eltaláló lövése Stephan Drăghici nevéhez fűződött, a húszéves labdarúgó Gabriel de Moura passza után vette célba a rövid alsót, azonban Alexandru Costache védeni tudott.

A szünet után továbbra is állta a sarat a háromszéki csapat védelme, a házigazdák távoli lövésekkel próbálkoztak, azonban a 75. percig egyik sem okozott gondot Niczuly Rolandnak, ekkor pedig Nicolás Gorobsov bombáját bravúrral szögletre tolta. A szögletből meglepő módon a Sepsi OSK szerzett vezetést, hiszen az ellentámadásnál Fülöp passzolt a védők között jól helyezkedő Ibrahima Tandia elé, a francia-mali támadó lövése megpattant az összezáró Nivaldo Santos és Gabriel Matei lábán, majd a kapus fölött a hálóba hullott. A kapott gól teljesen megzavarta a hazaiakat, így a hátralévő időben egyértelműen a piros-fehérek akarata érvényesült.

 

Bryan Nouvier először volt eredményes a Sepsi OSK mezében. Fotó: Henning János

 

Az Eugen Neagoe irányította gárda a 83. percben tovább növelte előnyét, Fülöp passzát a nagyot hibázó védők közül kilépő Bryan Nouvier váltotta gólra, a francia játékos a tizenegyes ponttól a kilépő kapus mellett könnyedén a hálóba gurított. A ráadás első percében ismét Tandia volt eredményes: Drăghici egyéni akciója után passzolni próbált, a labda pedig Marc lábáról a szentgyörgyi csapat csatárához pattant, így a lehetőséget könnyedén gólra váltotta. A Sepsi OSK megérdemelt győzelmet aratott a zsinórban harmadszor 3–0 arányú vereséget szenvedő Concordia Chiajna felett, a piros-fehér mezesek pontszámban beérték az éllovas FCSB csapatát (14 pont), azonban a fővárosiak maradtak az első helyen a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

 

Eugen Neagoe értékelt

„Véleményem szerint nem volt gyenge mérkőzés, mert az első félidőben is akadtak helyzeteink, de nem váltottuk gólra. Az első felvonást okosan végigjátszottuk, tudtuk, fizikailag nagyon jól állunk, gyors és technikás játékosaink vannak, és biztosak voltunk abban, hogy nyerhetünk. A szünetben elmondtam a labdarúgóknak, nem koncentrálnak, nem tetszik, amit mutatnak, és túlságosan kényelmesen játszanak, szóval ha nem ébrednek fel, akkor hiába jöttünk ide. Az ő érdemük, hogy megértették, amit kértem tőlük, és az elmúlt két hétben kifejtett munkájukért dicséretet érdemelnek” – nyilatkozta a mérkőzés után a szakember.

 

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 8. forduló: Concordia Chiajna–Sepsi OSK 0–3 (0–0).

Chiajna, Concordia Stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova). Chiajna: Costache–Nivaldo, Marc, Leca, Matei–Prepeliță (Guessan, 80.), Bucșa, Gorobsov (Cristescu, 80.)–Grădinaru, Batin, Bawab (Ivanovici, 85.). Vezetőedző: Ionuț Badea. Sepsi OSK: Niczuly–De Moura, Viera, Jovanović, Sato (Ursu, 83.)–Velev, Vașvari (Karnyicki, 69.)–Drăghici, Fülöp, Nouvier (Hamed, 90+2.)–Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Gólszerzők: Tandia (76., 90+1.), Nouvier (83.). Sárga lap: Leca (42.), Gorobsov (60.), Marc (63.), illetve Sato (30.), Viera (52.), Jovanović (87.).

 

A 9. forduló programja: * szeptember 21. Sepsi OSK–FC Voluntari, Jászvásári Poli–Dinamo * szeptember 22. FC Hermannstadt–Kolozsvári CFR, FC Botoșani–Concordia Chiajna, Craiova–FC Viitorul * szeptember 23. FCSB–Dunărea Călărași * szeptember 24. Astra Giurgiu–Medgyesi Gázmetán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-15: Nemzet-nemzetiség - :

A centenárium a távlatkeresés pillanata is lehetne (Beszélgetés Sabin Ghermannal )

Arra kértük közimert interjúalanyunkat, próbálja röviden kiegészíteni róla szóló ismereteinket. „Mindenekelőtt – vázolta – újságíró vagyok, az első olyan tanulmány készítője, amely javaslatokat tesz az Európai Unión belüli átszervezésekre, az Erdély–Bánát Liga, az első olyan párt megalapítója, amely a regionális eszme és Erdély iránt elkötelezett románokat kívánta tömöríteni (2003-ban a szervezetet betiltották), annak az erdélyi sokszínűségnek a kedvelője és népszerűsítője, amelyben mindenki egyformán jól érzi magát, s úgy tiszteli polgártársait, hogy ugyanolyan örömmel köszönti őket, mondván: Bună ziua!, Guten Tag! vagy Jó napot!”
2018-09-15: Belföld - :

Aggódik a szakma (Románynyelv-oktatás )

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Bölcsészettudományi Kara magyar tagozatának vezetősége szerint időzítése és megoldásai szempontjából egyaránt elhibázott az oktatási minisztérium friss döntése, amelynek következtében kizárólag romántanárok oktathatják a román nyelvet a kisebbségi elemi osztályokban. Úgy vélik, a döntés miatt kárba veszhetnek a román nyelv nem anyanyelvként való oktatásáért tett sok évi erőfeszítés eddigi eredményei, illetve a további reformfolyamat is megakadhat.