Labdarúgás, III. liga Könnyedén győzött a kézdivásárhelyi csapat

2018. szeptember 17., hétfő, Sport

A Kézdivásárhelyi SE szombaton végig uralt mérkőzésen magabiztos játékkal 4–0 arányban legyőzte a Șomuz Fălticeni csapatát a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A felső-háromszéki együttes idénybeli harmadik mérkőzésén nem kapott gólt, négy találkozót követően pedig az első csoport legjobb támadójátékával rendelkezik.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A mérkőzés első perceiben Robert Baltariu kétszer is megdolgoztatta Gabriel Bunduc kapust, a folytatásban viszont a moldvai csapat kénytelen volt a védekezésre koncentrálni, hiszen a házigazdák játékba lendültek. Előbb Kanyó Szilárd próbálkozása néhány centivel mellé ment, azonban a 18. percben Veress Botond megtörte a jeget Marius Ștefănescu kiváló bal oldali beadása után. A kék-fehér mezesek többet birtokolták a labdát, nyomás alatt tartották Suceava megyei ellenfelük védelmét, így a 30. percben megduplázhatták előnyüket. Veress lövését még bravúrral védte Cătălin Pascal, azonban a kipattanót a szemfüles Ștefănescu a hálóba pöckölte. Nem kellett sokat várni az újabb találatra sem, hiszen a mezőnyfölényben játszó házigazdák a 32. percben ismét eredményesek voltak. Gazda József kiválóan passzolt a védők mögül jó ütemben kilépő Ștefănescu elé, a fiatal játékos pedig nem hibázott, higgadtan a jobb alsóba gurított, megszerezve idénybeli negyedik gólját.

A szünet után sem változott a játék képe, továbbra is a Kézdivásárhelyi SE akarata érvényesült, azonban Pascal kapus többször is bravúrral védett. Gajdó Gothárd bal oldali beadását követően Silviu Stanciu közeli fejesét védte a hálóőr, majd Bagoly Benjamin lövése csattant a kapufán, a kipattanót pedig Veress sem tudta értékesíteni. A 62. percben Veress is megszerezte második találatát, miután Gajdó Gothárd átverekedte magát a védőkön, és jobb oldalról beívelt középre. A második félidőben a Fălti­ceni egyetlen kapura lövést sem jegyezhetett, viszont a kézdivásárhelyi csapat a csereként pályára lépő Vârtosu Norbert és Jürgen Dushkaj révén továbbra is veszélyeztetett. A hazaiak a 80. percben tizenegyeshez jutottak, amelyet Gazda végezhetett el. A tapasztalt középpályás erőtlen lövéssel vette célba a bal alsó sarkot, Pascal pedig könnyedén hárította, így maradt a 4–0.

 

 

„Nagyobb gólkülönbséggel is győzhettünk volna, viszont a biztos vezetés tudatában kicsit elkényelmesedtünk, nem koncentráltunk megfelelően. Az ellenfelünknek nem adtunk esélyt, örülök, hogy a védelmünk összeállt, és már a harmadik mérkőzésünkön nem kaptunk gólt. Az előző idényben az egyik legjobb támadójátékkal rendelkeztünk a csoportunkban, és ez ebben a szezonban sincs másképp. Remélem, tartani tudjuk a kiváló formánkat, hiszen a hétvégén nehéz kiszállásunk lesz Focșani-ban. Próbálom a labdarúgókat a jó eredmények ellenére a földön tartani, a hozzáállásukkal nincs gond, komolyan készülnek, sokan is vagyunk, így ha cserélni kell, sem ijedünk meg. Mentálisan erősek vagyunk, hiszen megértették, ha odaadással készülünk, akkor nincs ellenfelünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Gazda József.

 

Labdarúgó III. liga, 1. csoport, 4. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Șomuz Fălticeni 4–0 (3–0).

Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Dumitru Robert Mormeci (Brassó). KSE: Bunduc–Ștefănescu, Stanciu (Dushkaj, 67.), Gazda, Păun, Bukur (Ghinea, 73.), Bagoly, Gajdó T. (Tompa, 65.), Gajdó G., Veress, Kanyó (Vârtosu, 51.). Edző: Polgár László. Fălticeni: Pascal–Arăpașu, Dohotaru, Kuruc, Baltariu, Popovici (Podgorodetchi, 53.), Nechitoaia, Zamă (Rată, 71.), Julei (Mircescu, 77.), Melinte (Șandru, 59.), Scutariu. Edző: Dan Dăscălescu. Gólszerzők: Veress (18., 62.), Ştefănescu (30., 32.). Sárga lap: Bagoly (35.), illetve Melinte (35.), Pascal (80.), Arăpașu (86.), Podgorodetchi (87.).

További eredmények: Râmnicu Sărat–Foresta Suceava 1–1, Roman–Focșani 0–1, Pașcani–Sănătatea Darabani 2–1, Metalul Buzău–FC Botoşani II. 2–1, Sporting Lieşti–Bucovina Rădăuţi 0–2, Ştiinţa Miroslava–Ceahlăul Piatra Neamţ 1–0, Galaci Oţelul–Gloria Buzău 0–0.

A rangsor:

1. Oţelul           3          1          0            9–0    10

2. Gloria           3          1          0            8–2    10

3. Focşani        3          1          0            4–1    10

4. KSE              3          0          1          10–3      9

5. Miroslava    3          0          1            4–2      9

6. Rădăuţi       3          0          1            5–4      9

7. Suceava      2          1          1            4–3      7

8. Metalul        2          0          2            4–6      6

9. Paşcani        1          1          2            2–4      4

10. Lieşti          1          0          3            6–7      3

11. Rm. Sărat  0          3          1            2–3      3

12. Roman       1          0          3            2–4      3

13. Ceahlăul    1          0          3            2–4      3

14. Fălticeni     1          0          3            1–6      3

15. Darabani    1          0          3            4–14    3

16. Botoşani     0          0          4            3–7      0

Az 5. forduló programja: * pénteken FC Botoșani II.–Sporting Liești, Focșani–Kézdivásárhelyi SE * szombaton Sănătatea Darabani–Râmnicu Sărat, Ceahlăul Piatra Neamț–Pașcani, Bucovina Rădăuți–Galaci Oțelul, Șomuz Fălticeni–Metalul Buzău, Foresta Suceava–Roman, Gloria Buzău–Știința Miroslava.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1472
szavazógép
2018-09-17: Belföld - :

Megkéseltek két amerikai kosárlabdázót

Brăila városában megkéseltek két amerikai kosárlabdázót tegnapra virradó éjszaka. Egyikük állapota súlyos – közölte az Agerpres hírügynökség.
2018-09-17: Sport - :

Aranyérmes a magyar válogatott (Férfi vízilabda-világkupa )

A magyar válogatott nyerte a Berlinben rendezett férfi vízilabda-világkupát: Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a tegnapi döntőben 10–4-re legyőzte Ausztrália csapatát.