Labdarúgás, Bajnokok Ligája Gólgazdag meccs Liverpoolban, Messi-triplával győzött a Barca

2018. szeptember 20., csütörtök, Sport

Az előző idényben döntős Liverpool kedden a ráadásban szerzett góllal 3–2 arányban legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában. Az FC Barcelona könnyedén győzött hazai pályán, míg az Internazionale hátrányból fordítva, a hosszabbításban nyert a Tottenham ellen.

  • Fotó: Empics Sport
    Fotó: Empics Sport

A forduló rangadóján a Liverpool kezdett jobban, viszont mezőnyfölénye csak a 30. percben érett góllá. A Mersey-parti együttes Daniel Sturridge révén jutott vezetéshez, majd nem sokkal később James Milner tizenegyest értékesítve növelte kettőre a házigazdák előnyét. A Liverpool sokáig nem örülhetett, mert a PSG még a szünet előtt szépített Thomas Meunier találatával. A vendégek a 84. percben váratlanul egyenlítettek Kylian Mbappé góljával, a hazaiak azonban a ráadásban a csereként pályára lépő Roberto Firmino találatának köszönhetően gyűjtötték be a három pontot.

A holland csapat ellen Lionel Messi a 32. percben szerzett vezetést szabadrúgásból, majd a második félidőben Ousmane Dembélé volt eredményes egy látványos egyéni akció után. A folytatásban ismét Messi talált be, és bár a katalánok a 79. percben Samuel Umtiti kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a meccset, az argentin labdarúgó megszerezte harmadik gólját is. Messi lett az első játékos, aki nyolc mesterhármasig jutott a Bajnokok Ligája történetében. Csapata 2013 májusa óta veretlen hazai pályán a BL-ben.

 

Fotó: Getty Images

 

Milánóban az 53. percben a Tottenham Hotspur jutott vezetéshez a dán Christian Eriksen megpattanó lövése után, majd a 86. percben előbb Mauro Icardi bombagóllal egyenlített, aztán a ráadásban az uruguayi Matias Vecino egy szögletet követően néhány méterről a hálóba fejelt, így az Internazionale 2380 nap után győzelemmel tért vissza a Bajnokok Ligájába.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

* A-csoport: AS Monaco–Atlético Madrid 1–2 (gólszerzők: Grandsir 18., illetve Costa 31., Gimenez 45+1.), FC Bruges–Borussia Dortmund 0–1 (gsz.: Pulisic 85.)

* B-csoport: Internazionale–Tottenham Hotspur 2–1 (gsz.: Icardi 86., Vecino 92., illetve Eriksen 53.), FC Barcelona–PSV Eindhoven 4–0 (gsz.: Messi 32., 77., 87., Dembélé 75.)

* C-csoport: Crvena zvezda–SSC Napoli 0–0, FC Liverpool–Paris Saint-Germain 3–2 (gsz.: Sturridge 30., Milner 36., – tizenegyesből, Firmino 92., illetve Meunier 40., Mbappé 83.)

* D-csoport: Schalke–FC Porto 1–1 (gsz.: Embolo 64., illetve Otavio 75. – tizenegyesből), Galatasaray–Lokomotiv Moszkva 3–0 (gsz.: Rodrigues 9., Derdiyok 67., Inan 94. – tizenegyesből). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2018-09-20: Sport - :

Díjugrató verseny a Benedek-mezőn (Lovassport)

Szeptember 23-án, vasárnap díjugrató versenynek ad otthont a Benedek-mező, amelyet a Vadon Lovas Klub szervez.
2018-09-20: Család - :

Tanuljuk egymást!

Nem kedvelem a „légy sikeres öt pontban” típusú tanácsadást. Úgy gondolom, hogy minden helyzet más és más, mi, emberek is különfélék vagyunk, és ez érvényes a párkapcsolatainkra is. Ennek ellenére úgy érzem, vannak olyan örök érvényű szabályok, amelyek betartása majdnem minden esetben sikerre visz. Az egymásra figyelésnek, a nyitottságnak, a társamra való ráhangolódásnak csak pozitív hatásai lehetnek a házasságban.