Cementgyárat ­telepítenének Barótra

2008. augusztus 7., csütörtök, Közélet

Török befektető cementgyárat létesítene Baróton. Nagy István polgármester azt mondja, a vállalkozó választása azért esett Barótra, mert a cement néhány alapanyaga, az agyag és a pala a bánya melléktermékeként szinte kimeríthetetlen mennyiségben állna rendelkezésre, illetve az is fontos érv, hogy ipari vasúttal is rendelkezik a vidék.

Bár a cementgyártás nem éppen környezetbarát tevékenység — ismerte el a befektető —, de arról biztosította az elöljárót, hogy a legszigorúbb ökológiai szabályokat is merik vállalni. ,,A mintegy százötven új munkahely érdekében bármiben hajlandó vagyok segíteni a török üzletembernek. Egyelőre csak az üzletkötő központban egy 65 négyzetméteres területet tudtam felajánlani, mint ideiglenes irodahelyiséget, de remélhetőleg a tanács is támogatja, s akkor az ipari park céljára fenntartott területből két hektárt a rendelkezésükre tudunk bocsátani" — nyilatkozta Nagy István. A hónap közepén ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a külföldi üzletemberrel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2008-08-07: Közélet - x:

Összesített adatok várják a befektetőket

Valamennyi település önkormányzatától begyűjtik az adatokat arról, hogy mennyi szabad telkük van, és ezeknek milyen az infrastrukturális felszereltsége — közölte Demeter János.
2008-08-07: Faluvilág - Bodor János:

Nem azt kell nézni, ki milyen színekben szerzett mandátumot (Beszélgetés Fejér Leventével, Zabola MPP-s alpolgármesterével)

A június 1-jei helyhatósági választások eredményeként a tizenhárom tagú zabolai tanácsban az RMDSZ-t hét, a Magyar Polgári Pártot négy, a román koalíciót két tanácstag képviseli. A testület hét szavazattal az MPP színeiben mandátumot nyerő Fejér Leventét választotta a község alpolgármesterévé.