GelenceKöszöntötték az időseket

2018. október 2., kedd, Közélet

Tegnap a Gyulafehérvári Caritas Bereck, Lemhény, Ozsdola, Kézdiszentkereszt és Zabola után Gelencén ünnepelte meg az idősek világnapját. A rendezvényen Kézdiszék tíz településéről több mint háromszáz szépkorú volt jelen.

  • Háromszáz kézdiszéki nyugdíjast köszöntöttek Gelencén. A szerző felvétele
    Háromszáz kézdiszéki nyugdíjast köszöntöttek Gelencén. A szerző felvétele

A megemlékezés a Szent Imre-templomban ünnepi szentmisével kezdődött, ahol a főcelebráns Kopácsi Ferenc, Kézdialmás és Lemhény plébénosa volt, a szentbeszédet pedig a Haralyban született Nagy József, Kézdimartonos új plébánosa tartotta.

Hubbes Kinga, a Caritas háromszéki vezetője a szentmisét követően elmondta: a nyugdíjasok nagyon várják ezt a napot, ezért hálásak azoknak az önkormányzatoknak, amelyek immár hat éve felvállalták a rendezvény megszervezését. Hubbes Kinga azt is elmondta, hogy Felső-Háromszéken minden településen jelen vannak, tizenkét önkormányzattal van szerződésük, és huszonöt munkatársuk nap mint nap több mint ötszáz rászoruló, idős személyről gondoskodik.

A művelődési otthonban elsőként Hubbes Kinga, majd Cseh József, Gelence község polgármestere köszöntötte a nyugdíjasokat. A közösen elfogyasztott ebéd ideje alatt a  színpadon fellépett a Jancsó Benedek-iskola színjátszó csoportja, a kézdiszentkereszti Szép Remények Nyugdíjasklub, a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub Rozmaring vegyes kórusa, a kézdiszentkereszti Pál Ágnes versmondó, a gelencei Reménység Nyugdíjasklub és a Lila Akác Egyesület.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 886
szavazógép
2018-10-02: Máról holnapra - Mózes László:

A népszavazás diszkrét bája

A nép 2009-ben úgy szavazott, érvényesen és eredményesen, hogy a parlamenti honatyák számát csökkentsék háromszázra, ám akaratát azóta sem teljesítette a politikai hatalom. Bár kötelező lenne, fütyültek és továbbra fütyülnek rá. Ez a gusztustalan gesztus egyebek mellett megkérdőjelezi, hitelteleníti magának a referendumnak az intézményét, érzékeltetve, amennyiben az aktuális hatalom érdekeit szolgálja, kell a nép, ha pedig nem, akkor véleménye lesöpörhető az asztalról. A hatalom lejáratta a népszavazás intézményét, így joggal felvethető, mi a biztosíték arra, hogy egy következő referendum kimenetelét komolyan veszi?
2018-10-02: Jegyzet - Nagy D. István:

Fülelők alkonya?

Ha nem ebben az országban tengetnénk mindennapjainkat, még örvendezhetnénk is Marian Cucşa, a Román Hírszerző Szolgálat (RHSZ) tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság alelnöke hétvégi, Temesváron elhangzott kijelentésének, mely szerint az igazságügyi intézményekkel kötött együttműködési megállapodások felmondása óta hetven százalékkal csökkent a belbiztonsági hatóság által végzett lehallgatások száma.