Szabadkereskedelmi megállapodás

2018. október 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Több százezer munkahelyet biztosít az Egyesült Államokban az új, háromoldalú egyezmény, amely felváltja az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA) – fogalmazott Donald Trump amerikai elnök, aki elsősorban az amerikai farmereket érintő pozitívumokat hangsúlyozta.

Az új megállapodás szavai szerint előnyös Mexikó és Kanada számára is, és munkaügyi, informatikai és környezetvédelmi területeket is felölel. A megállapodást úgy jellemezte, mint hosszú idő óta a legfontosabbat, és megfogalmazása szerint „történelmi jelentőségű hír ez nemzetünk és valójában az egész világ számára”. A megállapodás előnyös, hiszen az amerikai tejtermékek előtt végre megnyílik az eddig zárt kanadai piac, a farmerek a korábbinál nagyobb mértékben exportálhatnak gabonát és szárnyast is, továbbá erősíti az ipart és a biotechnológiai szektort – mondta az elnök. Az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodás új neve Egyesült Államok–Mexikó–Kanada Megállapodás (USMCA) lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2018-10-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sikerbemutatók

Október 18–21. között négy székelyföldi városban a Magyar Ifjúsági Tanács szervezésében kerül sor a 2. Dinamit! nevű turnéra.
2018-10-03: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Az országos útügy helyett fizetünk (Háromszéki ivóvízellátás)

Több millió lejjel kell emelni a sepsiszentgyörgyi Közüzemek törzstőkéjét ahhoz, hogy a cég még idén be tudjon fejezni bizonyos beruházásokat, ellenkező esetben ugyanis sokkal többet kell visszafizetnie. A megyeszékhely önkormányzata tegnap rendkívüli ülésen tárgyalta és fogadta el a vonatkozó határozatot, amelyhez pontosan az ülés kezdetén érkezett meg az országos versenyhivatal jóváhagyása.