Fél évszázada szolgálnak

2018. október 3., szerda, Közélet

Ünnepeltek a hét elején a megyei sürgősségi felügyelőség munkatársai, térségünkben ugyanis ötven évvel ezelőtt, 1968. október elsején jött létre a megyei tűzoltó alakulat.

  • Forrás: ISU Covasna
    Forrás: ISU Covasna

Az évfordulón intézményvezetőkkel, közigazgatási egységek képviselőivel ünnepeltek, akikkel az egyre összetettebb bevetéseken naponta együtt dolgoznak. Az életmentő egység 1996-ban felvette Mihai Viteazul nevét, majd néhány évvel később, 2004 októberében a tűzoltó alakulat és a polgárvédelmi felügyelőség egyesülése lévén megalakult a háromszéki sürgősségi felügyelőség. Csapataik idén több mint 2700 bevetésen vettek részt, naponta átlagosan 9 alkalommal riasztják őket, a leggyakrabban a SMURD rohammentősök biztosítanak elsősegélyt. Az évforduló kapcsán bemutatták azt a járművet, amelyet szeptember végén kapott az országos felügyelőségtől a háromszéki sürgősségi egység, és amely lehetővé teszi a mentést, beavatkozást nagy magasságban is. A 2018-ban gyártott tűzoltóautó létrája akár 42 méterre is kinyúlik. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2018-10-03: Közélet - Fekete Réka:

Újabb szerződést kötött a Puskás Tivadar Szakközépiskola (Duális képzés)

Három szakon indított duális képzésű kilencedik osztályt a mostani tanévtől a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola, a textilipari szakos diákok szülei tegnap írták alá a vonatkozó szerződéseket az RGT nadrággyárral, és gyermekeikkel együtt meglátogatták a megyeközponti telephely üzemét.
2018-10-03: Közélet - :

Készülnek a népszavazásra

Megtették a szükséges előkészületeket a hét végén esedékes, a család meghatározásáról szóló népszavazásra Háromszéken – számolt be sajtótájékoztatóján Sebastian Cucu.