Betilthatják a tyúkketreceket

2018. október 9., kedd, Gazdakör

Teljesen eltűnhet a ketreces tyúktartás Kaliforniában, ha a szavazók igent mondanak a tíz évvel ezelőtti szabályozás további szigorítására. 2022 után tilos lehet Kaliforniában a ketreces tojótyúktartás, ráadásul más tagállamokból sem szállíthatnak be ilyen nevelésből származó tojásokat – írja a Usnews.com amerikai hírportál.

A cikk emlékeztet: tíz évvel ezelőtt már volt népszavazás a témában, most az akkor született döntést szigoríthatják tovább. Akkor arról volt szó, hogy bizonyos állatokat, így például a tojó tyúkokat, a borjakat és a tenyésztésre szánt disznókat nem tarthatják olyan kicsi ketrecekben, amelyekben az állatok lényegében nem tudnak mozogni. Azóta a kereskedelem némileg tovább is ment. A kereskedelmi láncok polcai megteltek ketrecmentes termékekkel, az olyan cégek, mint a McDonalds, a Costco és a Taco Bell szintén ilyen termékeket használnak fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1549
szavazógép
2018-10-09: Gazdakör - :

Börtönbüntetés csalásért

A Gorj megyei bíróság négy év letöltendő börtönre ítélt egy Cruset községben gazdálkodó farmert.
2018-10-09: Gazdakör - :

Új támogatási árfolyam

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség bejelentése szerint a 2018-as évre vonatkozó mezőgazdasági támogatásokat 1 euró – 4,6638 lej árfolyamon fogják kifizetni a szubvenciókat igénylő gazdáknak.