Új támogatási árfolyam

2018. október 9., kedd, Gazdakör

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség bejelentése szerint a 2018-as évre vonatkozó mezőgazdasági támogatásokat 1 euró – 4,6638 lej árfolyamon fogják kifizetni a szubvenciókat igénylő gazdáknak.

A tavalyi évben 1 euró – 4,5993 lejes árfolyamon fizették ki a támogatásokat. Az ügynökség euróban szabja meg a különböző mezőgazdasági támogatások értékét, de a gazdáknak lejben utalják az összeget. Ígéretek szerint a területalapú támogatások előlegét október 16-án kezdik folyósítani. Az előleg a támogatás teljes értékének 70 százalékát teszi ki. A juhtenyésztők ugyancsak kapnak előleget, a termeléshez kötött támogatás egy részét fogják megkapni – hogy mennyit, azt még nem közölték.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2018-10-09: Gazdakör - :

Betilthatják a tyúkketreceket

Teljesen eltűnhet a ketreces tyúktartás Kaliforniában, ha a szavazók igent mondanak a tíz évvel ezelőtti szabályozás további szigorítására. 2022 után tilos lehet Kaliforniában a ketreces tojótyúktartás, ráadásul más tagállamokból sem szállíthatnak be ilyen nevelésből származó tojásokat – írja a Usnews.com amerikai hírportál.
2018-10-09: Magazin - :

Bukovinai székely házat avattak Kismányokon

A bukovinai székelyek 77 évvel Magyarországra érkezésük után is megőrizték kultúrájukat, identitásukat – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megyei Kismányokon.