Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KerékpározásMolnár Ede újoncként is dobogóközelben végzett

2018. október 10., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede a megszokottal ellentétben, ezúttal nem Cross-Country Olympic, Cross-Country Eliminator vagy Cross-Country Marathon versenyen tette próbára magát, hanem az október 6-án és 7-én Resicabányán megrendezett Enduro hegyikerékpáros viadalon állt rajthoz, ahol újoncként a negyedik lett.

  • Fotó: Facebook / Metal Enduro Resita
    Fotó: Facebook / Metal Enduro Resita

A Metal Enduro Resicabánya nevet viselő megmérettetés a világbajnoki kvalifikációs sorozat egyik helyszíne és a Román Kupa egyik szakasza is volt. Kelet-Európa egyik legrangosabb enduro-versenyén Románia mellett az Egyesült Államok, Moldova, Franciaország, Szerbia, Magyarország és Nagy-Britannia is képviseltette magát a különböző kategóriákban, így több mint 100 kerékpározó tette próbára magát. A sportolóknak szombaton és vasárnap is négy-négy pályán kellett a lehető leghamarabb leereszkedniük, melyek akadályokkal voltak teletűzdelve. A 22 éves háromszéki versenyző az első napot követően összetettben a nyolcadik helyről várta a folytatást, hiszen az első négy pályát 18:41 perces összesített idővel teljesítette. A Dinamo-BikeXpert Racing Team színeiben versenyző Molnár a második napon már jobban szerepelt, így 35:52 perces összesített idővel fejezte be a megmérettetést, ez pedig a negyedik helyre volt elég.

„Mindenképp új élmény volt számomra a hegyikerékpározás Enduro ágazata, és nagyon élveztem, hogy nincs stressz, nincs fáradtság és emelkedő sem, szóval minden alkalommal csak lefelé haladtunk. Nyolc pályán próbálhattuk ki magunkat, mindegyik felépítése kiváló volt. Egyes pályák gyorsak voltak, mások kövesebbek, tele akadályokkal, ahol bátorsággal komoly ugrásokat lehetett végrehajtani. A résztvevők többsége már napokkal a verseny előtt megérkezett a helyszínre, azonban én csak csütörtökön utaztam, így a nyolc pályából mind­össze hármat tudtam bejárni. Ennek ellenére jól teljesítettem, a gyors ereszkedés segített a technikám fejlesztésében, amit a későbbiekben az XCO-ban és az XCE-ben fel tudok használni” – mondta Molnár Ede.

Eredmények, Metal Enduro: 1. Sorin Pârâu (BikeHouse Crew) 35:30 perc, 2. Sebastian Râpea (NH Bike Racing Team) 35:38 perc, 3. Mihai Anițan (Bikepoint Racing) 35:47 perc, 4. Molnár Ede (Dinamo-BikeXpert Racing Team) 35:52 perc. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-10: Magazin - :

Hé, Magyar Joe (Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban)

Hé, Magyar Joe címmel készített új dupla lemezt Hobo (Földes László). Az előadó a bluesklasszikusból ismert hírhedt fickó történetét magyar környezetbe helyező anyagot október 14-én a fővárosi Barna Negra Music Clubban mutatja be. A műből színházi darab is készült.
2018-10-10: Sport - :

Négycsapatos torna Kézdivásárhelyen (Női kosárlabda, utánpótlás)

Tegnaptól csütörtökig a céhes városbéli sportcsarnokban rendezik meg a női U20-as országos kosárlabda-bajnokság első teremtornája, amin a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata a Bukaresti Rapiddal, a Ploieşti-i ISK együttesével és a Târgoviştéi MSC alakulatával méri össze erejét.