Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásFülöp sérülése súlyos, fél évig nem játszhat

2018. október 10., szerda, Sport

A Sepsi OSK meghatározó játékosa, Fülöp István vasárnap a Medgyesi Gázmetán elleni bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett, a vizsgálatok pedig kimutatták, a 28 éves középpályás keresztszalag-szakadást szenvedett, vagyis hat hónapig kényszerpihenőn lesz.

  • Középen: Fülöp István. Henning János felvételei
    Középen: Fülöp István. Henning János felvételei

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, a Medgyesi Gázmetán elleni találkozón Eugen Neagoe vezetőedzőnek már az első negyed órát követően kényszercserét kellett végrehajtania, hiszen Fülöp István szaladás közben a térdét fájlalva a gyepre rogyott. A labdarúgó nem tudta a saját lábán elhagyni a pályát, a 16. percben hordágyon vitték le, így sejteni lehetett, hogy nagy a baj.

„Sajnos lehangoló hírek érkeztek Fülöp Istvánról. A Sepsi OSK középpályása súlyos sérülést szenvedett a Medgyesi Gázmetán elleni bajnoki találkozón, a vizsgálat keresztszalag-szakadást állapított meg. A játékosra műtét vár, majd hosszú, öt-hat hónapos lábadozás. Türelmet és gyógyulást kívánunk neki. Visszavárjuk” – olvasható a klub hivatalos közleményében.

Fülöp a piros-fehér mezesek egyik meghatározó játékosa, ebben a bajnoki szezonban mind a tizenegy élvonalbeli mérkőzésen kezdő volt, eddig összesen 798 percet töltött a pályán, valamint három gólpasszt osztott ki, egyet a Jászvásári Poli, kettőt a Concordia Chiajna ellen. A 28 éves játékos 2017 júliusában csatlakozott a háromszéki együtteshez, ahol az előző idényben 28 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken pedig kilenc gólt szerzett és három gólpasszt adott.

 

 

Az előző idény alapszakaszában két találatot jegyzett, viszont az alsóházi rájátszásban csapata legjobb játékosa volt, hiszen hétszer vette be az ellenfelek kapuját, az FC Voluntari és a Temesvári Poli ellen duplázni is tudott. Fülöp eddig 152 mérkőzést játszott a román első osztályban, ezeken a meccseken pedig 35 alkalommal volt eredményes.

„Fülöp nagy munkabírású játékos, aki igen sokat szalad. Egy sérülés soha nem jöhet jókor, és ez most sincs másképp, nehéz olyan játékost találni, aki helyettesítheti, valamint a szabadon igazolható labdarúgók fizikailag egyáltalán nincsenek az ő szintjén. A klub mindenben igyekszik a segítségére lenni, a legfontosabb, hogy a rehabilitáció nagyon jól sikerüljön, hiszen kulcsfontosságú lehet a jövőben az újabb sérülések elkerülése kapcsán. Ha minden jól alakul, Fülöp áprilisban újra pályára léphet” – nyilatkozta Bokor János sportigazgató.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2296
szavazógép
2018-10-10: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tüzek a megyében

Szinte egy időben riasztották a megyei sürgősségi felügyelőséget kedd este, miután a megyeszékhelyről, Előpatakról majd Zágonból is tüzet jelentettek.
2018-10-10: Közélet - Iochom István:

Elmarad a gyertyás tüntetés

Elmarad a csíkszeredai börtön elé péntekre tervezett gyertyás tüntetés, amit az Igazságot a politikai foglyoknak Facebook-közösség szervezett volna – tudtuk meg szerdán Szőcs Csongortól.