Elmarad a gyertyás tüntetés

2018. október 10., szerda, Közélet

Elmarad a csíkszeredai börtön elé péntekre tervezett gyertyás tüntetés, amit az Igazságot a politikai foglyoknak Facebook-közösség szervezett volna – tudtuk meg szerdán Szőcs Csongortól.

  • A csíkszeredai börtön főépülete. A szerző felvétele
    A csíkszeredai börtön főépülete. A szerző felvétele

Az okokat nem részletezte, de értesülésünk szerint a tüntetést nem engedélyezték, mivel a börtön főépületével szemben éppen egy töltőállomás található. Azért akartak pénteken tüntetni, mivel éppen századik napja lesz annak, hogy bebörtönözték a terrorizmussal vádolt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyföldi aktivistáit, azonban még mindig nincs bírósági indoklás arról, hogy miért ítélték el őket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 882
szavazógép
2018-10-10: Sport - Miska Brigitta:

Fülöp sérülése súlyos, fél évig nem játszhat (Labdarúgás)

A Sepsi OSK meghatározó játékosa, Fülöp István vasárnap a Medgyesi Gázmetán elleni bajnoki mérkőzésen sérülést szenvedett, a vizsgálatok pedig kimutatták, a 28 éves középpályás keresztszalag-szakadást szenvedett, vagyis hat hónapig kényszerpihenőn lesz.
2018-10-10: Közélet - :

Félezer háziállatot öltek a medvék (Háromszék)

A megyei környezetvédelmi ügynökség összesítése szerint több mint 500 háziállatot pusztítottak el, és több tíz hektáron tették tönkre a termést év eleje óta a medvék Háromszéken.