Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézilabdaSpanyol szakember irányítja a veszprémi csapatot

2018. október 11., csütörtök, Sport

David Davis lett a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője. A 41 éves spanyol tréner egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá – jelentette be a klub kedden. A másodedző Carlos Pérez, míg a sportigazgató Gulyás István lesz.

  • Fotó: Szabó Miklós
    Fotó: Szabó Miklós

Davis játékosként 2005-ben világbajnok, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben – a Ciudad Reallal – Bajnokok Ligája-győztes volt. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopje csapatához: előbb a férfi-, majd a női együttesnél tevékenykedett másodedzőként, aztán a nőknél vezetőedző lett, tavaly márciusban pedig visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek. Idén május óta az egyiptomi férfivá­logatott szövetségi kapitánya.

Az új szakember szerződtetésére mindenképp szükség volt, hiszen Ljubomir Vranjes korábbi vezetőedzőt a Veszprém múlt hétfőn felmentette. A tavaly nyá­ron kinevezett svéd trénerrel a csapat az előző idényben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a legjobb nyolc közé. A Veszprém az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte. A legutóbbi, szombati BL-csoportmeccsen megbízott edzőként Gulyás István irányította a veszprémieket, akik egy góllal nyertek a fehérorosz Meskov Breszt otthonában.

„Minden edző ilyen csapatról álmodik, Veszprémben minden adott ahhoz, hogy sikeresek lehessünk” – fogalmazott David Davis, aki szerint a csapat magas színvonalat képvisel, és úgy érzi, hamar közös nevezőre jutnak a játékosokkal. Több csapattagot korábbról is jól ismer az új vezetőedző, a játékosok közül elmondása szerint a legjobb kapcsolata Sterbik Árpáddal van, hiszen együtt játszottak Spanyolországban, és a Vardarnál is dolgoztak együtt.

Szombaton a Bajnokok Ligája-címvédő francia Montpellier HB otthonába látogat a veszprémi csapat, a mérkőzéssel kapcsolatban az új vezetőedző úgy fogalmazott: néhány napjuk van a felkészülésre, és bár könnyebb lenne, ha több idő állna rendelkezésükre, de meg kell oldaniuk a feladatot.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 466
szavazógép
2018-10-11: Sport - :

Késely és Pusztai is aranyérmes (Ifjúsági olimpia)

Az úszó Késely Ajna és a vívó Pusztai Liza is aranyérmet szerzett a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia harmadik napján, míg Milák Kristóf ezüstérmesként csapott célba 100 pillangón, Vég Zsombor pedig a cselgáncsozók 100 kilogrammos súlycsoportjában bronzérmes lett.
2018-10-11: Közélet - Szekeres Attila:

Eltávolítani a zászlókat

Kovászna Megye Tanácsának elnökét arra kötelezi jogerős ítéletében a bíróság, hogy távolítsa el a megyeháza tanácsterméből Magyarország lobogóját és a székely zászlót – kürtölte világgá a feljelentő Dan Tanasă tegnap. Tamás Sándor tanácselnök lapunk megkeresésére a Brassói Táblabíróság keddi döntéséről elmondta, az nem egyértelmű, a végrehajtást még levélváltás fogja megelőzni.