Marad a vagyonzár

2018. október 11., csütörtök, Belföld
Elutasította tegnap a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék bírói testülete Liviu Dragnea fellebbezését, melyet azt követően nyújtott be, hogy 2017 novemberében az Országos Korrupcióellenes Ügyészség a Tel Drum-ügy kilenc gyanúsítottja, köztük a kormánypárt elnökének vagyonát is zárolta.
Az ügyben jelentős az anyagi kár – a korrupcióellenes ügyészség több mint 127 millió lejre becsüli –, amit a vagyonzárolás révén próbálnak behajtani az illetékes hatóságok. Dragnea ügyvédje szerint a nyomozás „nem bizonyítékokra, hanem találgatásokra” alapoz. A vádhatóság az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) két vizsgálatára hivatkozik, az OLAF azonban a napokban hivatalosan is közölte, hogy soha nem vizsgálódott a szociáldemokrata pártelnök ügyében – érvelt az ügyvéd, aki szerint ilyen körülmények között nincs törvényes alapja a vagyonzárnak. Az SZDP elnöke egyébként 2017 novemberében is megfellebbezte a vagyonzárról szóló határozatot, a legfelsőbb bíróság azonban elutasította óvását.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 343
szavazógép
2018-10-11: Belföld - :

Új állások a tanügyben

Nem lesznek elbocsátások a tanügyben – közölte tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki megjegyezte, a kormány olyan rendeletet készül elfogadni, amellyel növelik a közoktatásban dolgozók számát. Hangsúlyozta, a tanfelügyelőségek részéről érkezett igénylések alapján összesen 1336 új állást hirdetnek meg 11 megyében és a fővárosban.
2018-10-11: Belföld - :

Hírsaláta

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAM. Mezőgazdasági, fa és erdőgazdálkodási, turizmus- és humánerőforrás-fejlesztés tevékenységeket támogat a hamarosan induló Székelyföld-program – jelentette be Kozma Mónika.