Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ifjúsági olimpia Késely 200 méteren is aranyérmes

2018. október 12., péntek, Sport

Az ötödik magyar aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna 200 m gyorson is remek hajrával győzött.

  • Fotó: Szalmás Péter
    Fotó: Szalmás Péter

Késely Ajna ezzel a 800 gyors után a második aranyérmét szerezte a játékokon. Egyúttal a magyar küldöttség nyolcadik elsőségét érte el. Az immár kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol ötven méter után még csak a negyedik helyen állt (27.98), száz méter után viszont elsőként fordult (58.03), százötvennél (1:28.33) pedig már két tizeddel vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott célba.
Egyéni győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai egyes válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián. A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5:3-ra, Pusztai pedig 5:1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10:4 volt az állás.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-12: Sport - :

Vitályos Eszter ezüstérmes Lengyelországban (Karate)

A sepsiszentgyörgyi Vitályos Eszter ezüstérmet szerzett a XII. Polish Open nemzetközi karateversenyen, amelynek október 5. és 7. között a Bielsko-Biała adott otthont.
2018-10-12: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

III. LIGA. A Kézdivásárhelyi SE ma 15 órától Râmnicu Sărat vendégeként lép pályára a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. Az előző játéknapon a kék-fehérek idegenben 1–0-ra legyőzték az utolsó előtti Roman csapatát, a Buzău megyei együttes pedig 3–1-re kikapott a Ceahlăul Piatra Neamț otthonában.