Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszékiek barbecue-fesztiválon

2018. október 12., péntek, Magazin

Két háromszéki csapat vesz részt ezen a hétvégén a magyarországi Tállyán zajló Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulóján. A tokaji borvidéken zajló II. Tállya BBQ Verseny & Fesztiválra Európa minden részéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg. A legjobb helyezést elérő magyar csapat szabad kártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre.

  • Pillanatkép a sepsiszentgyörgyi fesztiválról. Fotó: Kocsis B. János
    Pillanatkép a sepsiszentgyörgyi fesztiválról. Fotó: Kocsis B. János

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, társulva a sepsiszentgyörgyi Eleven Street Fooddal, a Transylvanian BBQ csapatként versenyez. Bunta Álmos ügyvezető szerint fontos, hogy a helyi közösséggel megismertessék, miben rejlik a hagyományos flekkensütés és a barbecue-zás közötti különbség. Minden, ami a helyi turizmust serkenti, pozitív kezdeményezés – fogalmazott. A másik csapat, a Bertis BBQ Family sütőmestere, Falvai János a tállyai esemény kapcsán elmondta: a barbecue-zás egy életérzés, teljesen más világ, a konyhai műfajnak a másik oldala. Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója szerint a tállyai esemény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a gyakorlottabb csapatoktól tanuljanak, az ott szerzett tudást itthon kamatoztathassák.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 466
szavazógép
2018-10-12: Magazin - :

Könczey Elemér karikatúráiból nyílt kiállítás Budapesten

Könczey Elemér torjai gyökerekkel rendelkező, Székelyudvarhelyen született, Kolozsváron élő grafikus, karikaturista szatirikus alkotásaiból mutat be válogatást az a kiállítás, amely szerdán nyílt meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria sorozatának keretében Budapesten, a Forrás Galériában. Könczey Elemér huszonnégy évvel ezelőtt kezdett el karikatúrákat rajzolni, azóta ötezer grafikája vált ismertté.
2018-10-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szomorú, megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, keresztapa, após, sógor, apatárs,
id. BARA BÉLA
életének 81. évében 2018. október 11-én méltósággal viselt szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
„Téged elfelejteni soha nem lehet, / Sajnos, meg kell tanulni élni nélküled. / Csak az hal meg, akit elfelejtenek. / Fájó szívünk fel-felzokog érted, / Örökké szeretünk, nem feledünk téged.”
Drága halottunkat 2018. október 14-én 15 órakor kísérjük utolsó útjára a kovásznai temető ravatalozókápolnájából református szertartás szerint.
Virrasztás október
13-án 17 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Özvegye, gyermekei, unokái, menye
4308352