Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Anyagi támogatást vár az SZNT

2018. október 12., péntek, Belföld

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke tegnap felhívást tett közzé a médiában, amelyben a Székely nagygyűlés anyagi támogatását kéri Székelyföld lakóitól. Mint írja, az SZNT 15 éve küzd Székelyföld területi autonómiájáért, de 2018-ban a száz évvel ezelőtt megalakult Székely Nemzeti Tanácsra is emlékeznek, és azokra a hősies erőfeszítésekre, amelyekkel az akkori székelyek Magyarország területi integritását akarták megőrizni.

  • Fotó: korkep.sk
    Fotó: korkep.sk

„2018. november 18-án Sepsiszentgyörgy főterén azért gyűlünk össze, hogy ismételten felmutassuk a világnak a székelyek akaratát: nem hátrálunk, és nem mondunk le Székelyföld területi autonómiájáról!” – fogalmaz Izsák Balázs, hozzátéve, azt kéri Székelyföld lakóitól és mindazoktól szerte a világban, akik az autonómia ügyét támogatni akarják, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Mivel a Székely Nemzeti Tanács jogi személyiséggel nem rendelkezik, az adományokat a Siculitas Egyesület számlaszámaira várják, a beérkező adományokról pedig a Székely Nemzeti Tanács közösségi oldalán tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-12: Belföld - :

Hírsaláta

KÓBOR MEDVÉK. Fogaras központjából kellett eltávolítaniuk egy anyamedvét és bocsait a csendőröknek csütörtök hajnalban – közölte a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.
2018-10-12: Belföld - :

Kikerülnek a DNA látóköréből

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács jóváhagyta tegnap a bírók és ügyészek korrupciós ügyeit vizsgáló részleg megszűnését, amely az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) keretében működött.