Kikerülnek a DNA látóköréből

2018. október 12., péntek, Belföld

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács jóváhagyta tegnap a bírók és ügyészek korrupciós ügyeit vizsgáló részleg megszűnését, amely az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) keretében működött.

A döntést azt követően hozták, hogy az igazságszolgáltatás működését szabályozó 2004/304-es törvényt úgy módosították, hogy létrehoztak egy, az ügyészek és bírók korrupciós tevékenységét vizsgáló ügyosztályt a legfőbb ügyészség keretében. A kormány szerdai ülésén fogadott el sürgősségi rendeletet a bírák és ügyészek által elkövetett bűntetteket kivizsgáló ügyészi részleg működésének elindításáról. Tudorel Toader igazságügyi miniszter rámutatott, az új részleg a kivizsgálás szakaszában levő és a lezárt ügyeket is átveszi a DNA-tól. A részlegen 15 ügyész dolgozik majd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1452
szavazógép
2018-10-12: Belföld - :

Anyagi támogatást vár az SZNT

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke tegnap felhívást tett közzé a médiában, amelyben a Székely nagygyűlés anyagi támogatását kéri Székelyföld lakóitól. Mint írja, az SZNT 15 éve küzd Székelyföld területi autonómiájáért, de 2018-ban a száz évvel ezelőtt megalakult Székely Nemzeti Tanácsra is emlékeznek, és azokra a hősies erőfeszítésekre, amelyekkel az akkori székelyek Magyarország területi integritását akarták megőrizni.
2018-10-12: Belföld - :

Toleráns a román nép

A referendum eredménye azt mutatja, hogy a román nép nem fogadja el az intoleranciát – jelentette ki tegnap a nagybányai Elie Wiesel Emlékházban tartott sajtóértekezletén Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete.