Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Utcajavítási pillanatkép

2018. október 12., péntek, Közélet

Ha a vártnál lassabban is, de haladnak az utcajavítások Sepsiszentgyörgyön – tudtuk meg Antal Árpád polgármestertől.

  • Dolgoznak a Kós Károly úton. Albert Levente felvétele
    Dolgoznak a Kós Károly úton. Albert Levente felvétele

A Kós Károly út középső részén jelenleg a járdaszegélykövek elhelyezésén és az esővízlefolyó kialakításán dolgoznak. Az ütemterv szerint a hétvégén már le kellene önteni a stabilizálóréteget, amelynek legkevesebb öt napot kell állnia, mielőtt rájön az első rend aszfalt (az úgynevezett binder­réteg); erre leghamarabb jövő hét vége felé kerülhet sor, ha kitart a jó idő.

A Váradi József utca felső részén le van öntve mindkét sávon a binderréteg, itt már csak a koptatóréteget kell elteríteni, a Sas utcában az alapozáshoz szükséges szintre ásást végzik. A László Ferenc utcában alapozási munkálatok zajlanak (kövezés és tömörítés). A nagy javításokkal egy időben városszerte folyik a foltozás is még két hétig; utána következne a Józef Bem utca teljes, az Építők út részleges újraaszfaltozása, de új burkolatot kap a Za­thureczky Berta Idősek Otthona mögötti utca is.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-12: Máról holnapra - Mózes László:

Sosem lesz vége?

Igazán örvendetes, hogy a független és pártatlan igazságszolgáltatás zászlóügyben példás gyorsasággal dönt. A Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében a sepsiszentgyörgyi megyeháza gyűléstermének lobogói közül négyet – két megyezászlót, illetve a székely és a magyar lobogót – el kell távolítani, a német, az izraeli és az amerikai maradhat. A jog tudorai egy május 11-én benyújtott keresetre tettek pontot csekély öt hónap leforgása alatt. Ha a volt, illetve befolyásos tisztségekben lévő politikusokat érintő eljárásokban is ily sebesen hoznának végleges ítéletet, talán egyértelműbb lenne, hogy Románia valóban a jogállamhoz közelít, ahol nincs kettős mérce, nincs koncepciós eljárás.
2018-10-12: Közélet - Fekete Réka:

Az önkormányzat a pályázat elbírálására vár (Jövőre megújul a kicsi Mikó)

Egy esztendeje nincs tanítás abban a Kós Károly tervezte sepsiszentgyörgyi iskolaépületben, amelyben korábban a Kós Károly Szakközépiskola működött, de az önkormányzat bízik abban, hogy az idén márciusban benyújtott pályázatukat pozitívan bírálják el a Regionális Operatív Programban, és jövő ősszel legalább részben elkészül a tervezett felújítás. A Kós Károly Szakközépiskolának a Puskás Tivadar Szakközépiskolával történő összevonásáról tavaly januárban határozott a város képviselő-testülete, a felszabaduló épületegyüttesben a felújítás után a Székely Mikó Kollégium elemi osztályai kapnak helyet.