Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

XVI. Háromszéki kolbászparádé Még több versenyzőre számítanak

2018. október 12., péntek, Közélet

Idén száz csapat fogadására készülnek a 16. Háromszéki kolbászparádé és töltöttkáposzta-fesztivál szervezői, akik tegnapi sajtótájékoztatójukon egyetértettek abban: térségünk népszerűsítésében kiemelt szerepe van a gasztroturisztikai rendezvényeknek. A Háromszék testvérmegyéiből érkező és visszajáró csapatok már jelezték, eljönnek a november 10-i parádéra.

  • A tavalyi kolbászparádén. Albert Levente archív felvétele
    A tavalyi kolbászparádén. Albert Levente archív felvétele

A megyei önkormányzat az előző években kiemelt hangsúlyt fektetett a turisztikai programokra, s amennyiben megépül a Brassó megyei reptér, Háromszéket várhatóan még több vendég keresi majd fel  – fejtette ki Grüman Róbert alelnök, megjegyezvén: erre megfelelő rendezvényekkel kell készülni. Úgy értékelte, a háromszéki kolbászparádé a térség legnagyobb, tömegeket vonzó gasztronómiai eseménye, s arra számítanak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is színvonalas lesz, annak ellenére, hogy most egy napba sűrítve, november 10-én szervezik meg a Szabó Kati Sportcsarnokban.

Vajda Lajos, az Asimcov ügyvezető igazgatója felidézte, a csabai kolbászfesztiválból merítettek ötletet, az első háromszéki rendezvényt a Park vendéglő fogadta be, a másodikat már a sportcsarnok.  Hozzáfűzte, a jövő heti békéscsabai fesztiválon helyi csapatok is részt vesznek. A kolbászparádét kezdeményező Bagoly Miklós, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetségének elnöke kifejtette, az évek során örömmel tapasztalták, hogy igény van a rendezvényre, hiszen a részvételi csúcs 80–90 versenyző csapatot jelentett. Azt remélik, idén ezt sikerül megdönteni – mondta.

A töltöttkáposzta-fesztivál hat éve társrendezvénye és színesíti a kolbászparádét – mutatott rá Kovács István. A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, büszke arra, hogy a rendezvény kibírt 16 évet, hogy vonzó, és az emberek érdeklődnek iránta, hogy sok náluk megszálló vendég kérdez rá, mikor lesz ismét kolbászparádé.

A kolbásztöltő és töltöttkáposzta-készítő csapatok november másodikáig jelezhetik részvételi szándékukat a rendezvény Facebook-oldalán, a 0742 180 278-as telefonszámon vagy a kolbaszparade2018@gmail.com címen. A kolbásztöltésben megméretkezők számára 450 lej a benevezési díj – a 4 fős csapat mellett 6 szurkoló is velük tarthat –, amelynek ellenében a szervezők idén is biztosítják a 10 kg húst, 15 méter belet, az asztalt, abroszt, kötényeket, tálat.

A töltött káposztát főző versenyzők számára 100 lej a részvétel díja, ők 4 kg húst kapnak az ízes étek elkészítéséhez, biztosítják számukra is az asztalt, terítőt, kötényeket, tálakat. A szervezők ismételten figyelmeztettek: a sertéspestisre való tekintettel ezúttal tilos otthonról húst vagy húskészítményt bevinni a parádé területére. A rendezvény kiemelt partnere idén is a Bertis cégcsoport, amely egy korábbi kolbászparádé győztes csapata termékének gyártását is felvállalta.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?










eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-12: Jegyzet - Kuti János:

Még egy népszavazást? (Kármentő)

Hogy a népakarat népszavazás által megnyilvánulhasson, 40 millió eurót kidobtunk az ablakon. Ha netán valaki ezen sopánkodik, az a válasz rá, hogy: hja, kérem, a demokrácia nem olcsó mulatság! Ez a mostani referendum nem volt érvényes, de nem kell búsulni, mert mint a kormánypárt egyik illusztris képviselőnője is megmondta: meg lehet ismételni.
2018-10-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Környezetszennyezőket büntettek

Közel félszáz bejelentés érkezett év eleje óta a megyei környezetvédelmi őrséghez, amelyben egyebek mellett illegális hulladéklerakókra, szemét égetésére, kőolajtermékekkel történő szennyezésre is panaszt tettek – így a hatóság kiemelt figyelmet fordított a jelzettek orvoslására. Kilenc hónap alatt több mint 360 alkalommal hajtott végre ellenőrzéseket a hivatal, a különféle szabálytalanságok miatt pedig összesen 320 ezer lejre bírságoltak.