Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Környezetszennyezőket büntettek

2018. október 12., péntek, Közélet

Közel félszáz bejelentés érkezett év eleje óta a megyei környezetvédelmi őrséghez, amelyben egyebek mellett illegális hulladéklerakókra, szemét égetésére, kőolajtermékekkel történő szennyezésre is panaszt tettek – így a hatóság kiemelt figyelmet fordított a jelzettek orvoslására. Kilenc hónap alatt több mint 360 alkalommal hajtott végre ellenőrzéseket a hivatal, a különféle szabálytalanságok miatt pedig összesen 320 ezer lejre bírságoltak.

A hatóság közleményében ismertette, közel száz alkalommal előre tervezett és bejelentett kiszálláson vizsgálódtak, négy esetben olyan incidensek, illetve balesetek okán, amelyek jelentős hatással voltak a környezetre. Leggyakrabban a faanyag nem megfelelő szállítását, a hulladék szabálytalan kezelését (égetés, szelektív gyűjtés elmulasztása, felelőtlen tárolás), törvénytelen építkezéseket, a környezetvédelmi okiratok beszerzésének elmulasztását tapasztalták, s előfordult, hogy az érintettek nem tettek meg minden szükséges intézkedést a környezet megóvása érdekében. A hiányosságok miatt részben bírságoltak, 23 alkalommal figyelmeztették az érintetteket, három társaságnál pedig a tevékenységek időszakos felfüggesztését is elrendelték.
A környezetvédelmi őrség Kovászna megyei munkatársai ellenőrzéseik mellett szeptemberben csatlakoztak azokhoz az önkéntesekhez – mintegy 170 csapat –, akik a Háromszéki Szemétszüreten közel 3200 zsák hátrahagyott hulladéktól tisztították meg térségünket – ismertette Lucian-Florin Cândea főfelügyelő.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Még több versenyzőre számítanak (XVI. Háromszéki kolbászparádé )

Idén száz csapat fogadására készülnek a 16. Háromszéki kolbászparádé és töltöttkáposzta-fesztivál szervezői, akik tegnapi sajtótájékoztatójukon egyetértettek abban: térségünk népszerűsítésében kiemelt szerepe van a gasztroturisztikai rendezvényeknek. A Háromszék testvérmegyéiből érkező és visszajáró csapatok már jelezték, eljönnek a november 10-i parádéra.
2018-10-12: Közélet - Hecser László:

Ravatalozó épül Középajtán

Ravatalozó építése számára vásárol telket Nagyajta önkormányzata Középajtán. Az adásvételi szerződés megkötésére jövő héten kerül sor, Bihari Edömér polgármester pedig azt reméli, a tervezés a télen elkészül, tavasszal pedig el lehet indítani a közbeszerzési folyamatot.