Sportolóink a hétvégén

2018. október 13., szombat, Sport

Asztalitenisz. Csütörtöktől vasárnapig Zilah ad otthont a 8–10 és a 11–12 évesek asztalitenisz Román Kupájának. A viadalon mindkét háromszéki együttes képviselteti magát: a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK tizenhárom, míg a Sepsiszentgyörgyi ISK kilenc sportolót nevezett. Hajrá, pingpongozók!

  • Fotó: Facebook /Sugas race
    Fotó: Facebook /Sugas race

Cselgáncs. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói két fronton lesznek érdekeltek a napokban: az ala­kulat egyik része Czifra Attila irányítása alatt ma és holnap Ploiești-en, az U13-as és U15-ös országos földharc-bajnokságon küzd az érmekért, míg a Veres László vezette tízfős gárda ausztriai kupaversenyen próbál bizonyítani.
Birkózás. A hétvégén a megyeszékhelyi sportiskola és a sepsiszentgyörgyi municípiumi sportklub összesen hét ifjúsági II-es birkózóval vesz részt a Târgoviștén tartandó korosztályos csapatbajnokságon (ebben nem lesznek érdekeltek a háromszékiek), ami egyéni kvalifikációs torna a Román Kupára is. Sok sikert kívánunk nekik!
Sugas Race. Ma tartják a hegyi futóversenyt, a Sugás Race hatodik kiadását. Mint ismeretes, a viadal hagyományosan Sugásfürdőn és környékén zajlik (a rajt és a cél az üdülőtelepen lesz, a pálya viszont érinti Előpatakot és Bölönt). A 10 órakor rajtoló esemény­re több mint 250-en neveztek, akik három távon – 7,5 km, 17 km és 27 km – teszik próbára magukat.
Kosárlabda. A Sepsi-SIC idegenben, a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán játszik a női kosárlabda Nemzeti Liga második fordulójában. Az A-érték­csoportban érdekelt bajnoki címvédő zöld-fehérek ma 18 órától annak az Aradi ICIM-nek a vendégei lesznek, ahol a kézdivásárhelyi Bartók Rita játszik. Mint ismeretes, a céhes városbéli kosaraslány a nyáron igazolt a határ menti együtteshez. A pontvadászat előző körében Zoran Mikes tanítványai hazai környezetben 101–69 arányban győzték le a Târgoviște alakulatát, míg esti vendéglátóik 74–59-re veszítettek a Szatmárnémeti VSK otthonában. A két csapat egymás elleni párharcát még jelenleg az Arad vezeti 10–7-re, de úgy, hogy a legutóbbi négy meccsét elvesztette a SIC együttesével szemben. A múlt szombati fölényes diadal után, ma kötelező a győzelem, s bízunk abban, hogy a sepsiszentgyörgyi lányok játszi könnyedséggel össze is hozzák ezt. A Román Kupában első körét két sikerrel abszolváló Kézdivásárhelyi SE ma 17 órától a Nemzeti Ligában is bemutatkozik, hiszen a B-értékcsoportban a Konstancai Phoenixet fogadja. A párharcnak a helyi sportcsarnok ad otthont. A tengerparti együttes egy hete 73–57-re győzte le a vendég Bukaresti Rapidot, míg a céhes városbéliek szabadnaposak voltak a nyitókörben. A két együttes nem ismeretlen egymásnak, hiszen a tavasszal, még az I. liga elődöntős körében kétszer is találkoztak, s mindkét összecsapás a Phoenix diadalával zárult. Nem lesz könnyű dolguk Ljubomir Kolarević tanítványainak, s reménykedjünk abban, hogy minél több borsot tudnak majd törni a jobb játékerőt képviselő konstancaiak orra alá. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1526
szavazógép
2018-10-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szomorú, megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó férj, édesapa, nagyapa, keresztapa, após, sógor, apatárs,
id. BARA BÉLA
életének 81. évében 2018. október 11-én méltósággal viselt szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
„Téged elfelejteni soha nem lehet, / Sajnos, meg kell tanulni élni nélküled. / Csak az hal meg, akit elfelejtenek. / Fájó szívünk fel-fel zokog érted, / Örökké szeretünk, nem feledünk téged.”
Drága halottunkat 2018. október 14-én 15 órakor kísérjük utolsó útjára a kovásznai temető ravatalozókápolnájából református szertartás szerint.
Virrasztás október 13-án 17 órától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Özvegye, gyermekei, unokái, menye
4308352
2018-10-13: Sport - :

Ráadásban győztek a románok Vilniusban (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

A román labdarúgó-válogatott csütörtökön 2–1 arányban diadalmaskodott Litvánia ellen Vilniusban a Nemzetek Ligája C-osztályának 4. csoportjában. A Cosmin Contra irányította csapat győztes gólját Alexandru Maxim szerezte a ráadásban.