KosárlabdaBalszerencsés bemutatkozás

2018. október 15., hétfő, Sport

A román kupabeli eredményes debütálás után a Nemzeti Ligában is bemutatkozott a Kézdivásárhelyei SE, amely szombaton a Konstancai Phoenix együttesét fogadta a céhes városbeli sportcsarnokban. Sajnos, Ljubomir Kolarević tanítványai nem tudták megismételni korábbi bravúrjukat, és 69–42-re veszítették el a tengerpartiak elleni mérkőzést.

  • Fotó: Facebook /  Zsoli Jeffwarder
    Fotó: Facebook / Zsoli Jeffwarder

A szegény embert az ág is húzza alapon a KSE együttesét nem kerülte el a balszerencse: a hazai környezetben megrendezett U20-as tornán lesérült Holinka-Miklós Hanna, így Kolarević  mesternek a szükségesnél rövidebb cserepad állt rendelkezésére. A harmadik negyedben tovább csökkent a bevethető kézdivásárhelyi játékosok száma, miután Kayla Mobley is sérülten hagyta el a pályát.

A vendégek 7–0-s részsikerével indult a találkozó, a háromszékiek első pontjait Csurulya Helga szerezte a 4. percben (2–7). Miután megtört a jég, a KSE gyorsan egyenlített 9-re, sőt, egy kevés időre át is vette a vezetést (11–10). A konstancaiak egypontos előnyről (11–12) kezdtek neki a második negyedben a kosárgyártásnak, és a 13. percben már 12–20 volt az állás. A folyatásban gyors kosárváltást hoztak össze a csapatok, majd három percig egyik alakulat játékosai sem találták az utat a kosárig. A csendet Mobley törte meg, és végül 20–34-es eredménnynél ért véget az első félidő.

A térfélcsere után a felső-háromszékiek játszottak jobban, s a 23. percben már csak hétpontos volt a hátrányuk (30–37). Ekkor ritmust váltottak a vendégek, akik plusz 16 pontról várták az utolsó negyedet (36–51). A játékrész elején a konstancai lányok tovább növelték előnyüket (35–59), a mérkőzés hátralévő része is róluk szólt, és 69–42-re győzték le a több sebből is vérző KSE csapatát.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, 2. forduló (B-értékcsoport): Kézdivásárhelyi SE–Konstancai Phoenix 42–69 (11–12, 9–22, 15–17, 7–18). Vezette: Vlad Antonio Sandu, Diana Oprea, Tiberiu Trif. KSE: Debreczi 4, Bö­löni 8/6, Csurulya 10/3, Danalache 5/3, Mobley 13/6–Czimbalmos 2, Kászoni, Lénárt, Holinka-Miklós, Ardelean, Istók. Edző: Ljubomir Kolarević. Konstanca: Fota 8, Douglas 15/3, E. Armanu 10/3, Cutaș 13, Jova­nović 3/3–Duță, Erak 12, T. Armanu 5, Beldian 3/3, Fleșer. Edző: Predrag Stanojčić. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1292
szavazógép
2018-10-15: Sport - :

Dániel Attila harmadik a tíz kilométeres távon (Atlétika, Bukarest Maraton)

Október 13-án és 14-én rendezték a Bukarest Maraton nemzetközi futóversenyt, ahol közel 8000 versenyző tette próbára magát, köztük a terepduatlon Európa-bajnokságra készülő sepsiszentgyörgyi Dániel Attila is, aki a tíz kilométeres távon harmadikként haladt át a célvonalon.
2018-10-15: Sport - :

Négy bajnoki érem (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói négy bajnoki éremmel, azaz egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zárták az elmúlt hétvégén Ploiești-en megtartott U13-as és U15-ös országos földharcbajnokságot.